Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΑ ΤΑ ΓΕΡΙΚΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΑ


Η νέα τάση σχετίζεται με την αποδοχή που έχει λάβει η μεσογειακή και κρητική διατροφή στους Γάλλους και η οποία δημιουργεί τους ανάλογους συνειρμούς με την ελιά ως το κύριο προϊόν της μεσογειακής διατροφικής κουλτούρας.
Συγκεκριμένα, αυξάνονται διαρκώς οι πωλήσεις νεαρών δενδρυλλίων, δεδομένου ότι έχει λάβει διαστάσεις μόδας η τοποθέτησή τους σε διαμερίσματα και σε κατοικίες.
Τα δενδρύλλια της καλλωπιστικής ελιάς ποικίλουν σε διάφορα μεγέθη με κύρια τη ζήτηση των φυτών ύψους έως ένα μέτρο.
Ο σημαντικότερος εξαγωγέας στη Γαλλία είναι η ιταλική RomitiVivai, που εδρεύει στην πόλη Luca στην Τοσκάνη. Η εταιρεία αυτή προμηθεύει τις τρεις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων ειδών κήπου (Truffaut, Jardiland και Gamm Vert), τόσο με καλλωπιστικές ελιές όσο και με άλλα μεσογειακά είδη.
Σημειώνεται από την πρεσβεία στο Παρίσι ότι πέραν της αυξημένης ζήτησης δενδρυλλίων καλλωπιστικής ελιάς, παρατηρείται και αύξηση της ζήτησης για ηλικιωμένα δένδρα ελιάς, που τοποθετούνται σε κήπους προκειμένου να δώσουν ένα χαρακτήρα εξωτικό.
Ο βασικός εξαγωγέας ενήλικων δένδρων είναι η περιοχή της Ανδαλουσίας στην Ισπανία, όπου εταιρείες αναλαμβάνουν να συλλέξουν ηλικιωμένα δένδρα που πρόκειται να κοπούν, λόγω αναδιάρθρωσης καλλιεργειών ή φύτευσης νεαρότερων και πιο αποδοτικών ποικιλιών.
Η τιμή ενός ηλικιωμένου δένδρου μπορεί να ανέλθει έως και στα 6.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: