Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ


Στις 02.06 το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου 1966 ημέρα Πέμπτη εξέπεμψε το μήνυμα: «SOS, από Ηράκλειον, στίγμα μας 36° 52' B., 24° 08 A., Βυθιζόμεθα».
Από τους 73 ναυτικούς (πλήρωμα) του πλοίου και τους 191 επιβάτες σώθηκαν μόνο 46, (16 από το πλήρωμα και 30 επιβάτες), οι υπόλοιποι 217 πνίγηκαν. Πλοίαρχος του πλοίου ήταν ο Εμμ. Βερνίκος που αν και ήταν ο πρώτος που έπεσε στην θάλασσα φέροντας σωσίβιο, όπως είπαν οι διασωθέντες αξιωματικοί, ποτέ δεν βρέθηκε ο ίδιος ή το πτώμα του!
8 Δεκεμβρίου 1969, συνέβη και το αεροπορικό δυστύχημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην Κερατέα με 90 νεκρούς, στην πτήση από τα Χανιά προς την Αθήνα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί το λιμάνι μας να μην συνδέει την Κρήτη με την υπόλειπη Ευρώπη...γιατί να μην φευγουν όλα τα αγροτικά μας προϊόντα πιο φθηνά και πιο γρήγορα από το λιμάνι μας...έχουμε καμία υποχρέωση στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΝΕΚ ή στην ιταλική ΜΙΝΟΑ...ά και που είσαι Παπούλη πάντα επίκαιρος αλλά πιος σε θυμάτε.