Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΧΑΙΡΕ ΑΔΩΝΗ

Μείωση του λειτουργικού κόστους του Υπουργείου μέσω της συνένωσης υπηρεσιών, νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό και καταπολέμηση της πειρατείας εξήγγειλε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Φυσικά για τις άγονες γραμμές δεν είπε τίποτα μιας και ξέρει που πάει και πως πάει το χρήμα....για να δούμε τι θα πει τις επόμενες μέρες μιας και θα πρέπει να ανανεωθούν κάποιες;

Το κράτος θα κληθεί εκ του υστερήματος του μνημονίου και τον υπό διαμόρφωση προϋπολογισμό του 2012 να επιδοτήσει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με μόλις 1,2 δισ. ευρώ!
Συνολικά 35 άγονες γραμμές είναι στον αέρα, εκ των οποίων οι 22 αφορούν στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών και οι υπόλοιπες 13 τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Ελλοχεύει ο κίνδυνος για ένα κονδύλι ύψους μόλις 14 εκατ. ευρώ να μείνουν νησιά χωρίς πλοία τον χειμώνα.

1 σχόλιο:

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Για να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη πειρατεία, πρέπει να πάει εκεί που είναι οι πειρατές. Στο κόλπο του Άντεν και στην Αραβική θάλασσα. Ας κάτσει εκεί μέχρι να τους ξεκάνει…