Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ

Αυτή τη φορά, θα ξεκινήσω το άρθρο μου, με την τελευταία παράγραφο:
  "κ. Δερμιτζάκη σας καλώ άλλη μια φορά να λύσετε το θέμα βιολογικός Παλαιόχωρας ένα πρόβλημα που η λύση του απαιτεί μισή ώρα (ανάκληση της διάτρητης απόφασης του τότε Περιφερειάρχη) εφαρμόζοντας τον compact υπόγειο βιολογικό στο Τηγάνι που έχω προτείνει, ή να φτιάξετε μια απλή δεξαμενή στους τόσους χώρους που έχει η Παλαιόχωρα για να αυξήσετε στο μέγιστο την απόδοση του BIOamp και να πάψετε να ματαιοπονείτε και να ενοχλείτε τους ιδιοκτήτες στα Τροχαλού.
Λοιπόν,
στον Δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου κ. Δερμιτζάκη έχω ζητήσει να μου γνωστοποιήσει τις νέες μελέτες που έπειτα από αίτημα του προς την Περιφέρεια όπως είπε στο Δ/Σ, ανατέθηκαν στον ΟAδYK, και που μέσα σε δύο μήνες περιμένει και επιθυμεί να καταφέρει ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει σε έντεκα χρόνια. Και λέω δεν μπόρεσε διότι το ΣΤΕ έχει απαγορέψει κάθε πράξη στο υδατορέμα Τροχαλού. Δεν μπόρεσε, διότι τα Τροχαλού είναι Ακατάλληλα για βιολογικό. Παρ΄όλα αυτά, επιμένει και προσπαθεί με νέες μελέτες πραγματικά αμφιβόλου χρησιμότητος, να επανέλθει στο θέμα βιολογικός στα Ακατάλληλα .......

....Τροχαλού προσπαθώντας αντιλαμβάνομαι να κάνει κατάλληλο το Ακατάλληλο. Όλα αυτά εξετάζονται από τους Νομικούς μας Συμβούλους και τους Επιστήμονες. Και φυσικά ο Σύλλογος Τροχαλού έχει μελέτες που αποδεικνύεται η Ακαταλληλότητα του Τροχαλού για βιολογικό. Αυτό βέβαια επιβεβαιώνεται και με τον κοινό νού, με μια απλή ματιά στο μέρος! (*φωτό)

Απευθύνθηκα λοιπόν στον Δήμο για να μου δώσει αυτές τις νέες μελέτες που εκπονήθηκαν από τον οαδύκ μετά από αίτημα του το οποίο και πρέπει να μου δώσει να λάβω γνώση, και που για αυτές γνωμοδότησε θετικά το Δ/Σ του Δήμου την 4-5-2011.

Φυσικά και κανένας δεν με ενημέρωσε! Εγώ έμαθα για αυτές τον Αύγουστο.

Τις ζήτησα λοιπόν από τον Δήμο και η απάντηση του Δημάρχου ήταν η εξής:
«Κύριε Σ. Ζουριδάκη, σε ότι αφορά την οριοθέτηση της κοίτης ποταμού, το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδοτεί και δέν αποφασίζει. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο με την υπ΄ άριθ. 109/2011 απόφαση του, γνωμοδότησε θετικά στον προτεινόμενο καθορισμό οριογραμμών τμήματος υδατορέματος Σαρακηνιώτη ποταμού στην θέση Τροχαλού, χωρίς η γνωμοδότηση αυτή να έχει τελεσίδικο χαρακτήρα. Την τελική εισήγηση διαμορφώνει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η οποία την παραπέμπει στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου αποφασίζει ο Γενικός Γραμματέας. Επειδή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δέν είναι τελεσίδικη, σας παραπέμπουμε στις ανωτέρω υπηρεσίες

Αυτό μου απάντησε ο Δήμαρχος στο αίτημα μου για να λάβω τις νέες μελέτες που θα αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία να μήν λάβουμε γνώση γι αυτές!

Έτσι λοιπόν για να βρώ το δίκιο μου αλλά και για να μήν ξεχάσω τα γράμματα που ξέρω, πήγα τον κ Δερμιτζάκη στον Εισαγγελέα και έτσι πήρα τις νέες μελέτες.
Καλώ λοιπόν μετά από αυτό, κάθε πολίτη που πιστεύει ότι το δίκιο του καταπατείται και η δημοκρατία μας καταδυναστεύεται, να ζητά την βοήθεια του Εισαγγελέα για την επίλυση των προβλημάτων του με τον Δήμο, με αυτή την Δημοτική Αρχή.

Η εποχή των λεονταρισμών που στη συνέχεια μετατρέπονται σε βρυχηθμούς βήχα λαγού που στραβοκατάπιε το βίκο, και η εποχή των καουμπόηδων και Ινδιάνων δέν υπάρχει.

Η εποχή που το κράτος αντιμετωπίζονταν σάν ένας αστείρευτος κουμπαράς, που όσα και να κατασπαταλούνταν πάλι θα είχε λεφτά το κράτος, έχει περάσει και μάλιστα ανεπιστρεπτί!

Πόσο μάλιστα που σας έχουμε προτείνει λύση για το θέμα βιολογικός Παλαιόχωρας, η οποία μάλιστα δέν κρατάει παραπάνω απο μισή ώρα. Σε μισή ώρα θα μπορούσατε να το λύσετε κ Δερμιτζάκη κι όχι να καταφεύγετε σε Αλχημείες για να κάνετε κατάλληλο το Ακατάλληλο και μάλιστα, ότι δέν μπορέσατε να κάνετε σε 11 χρόνια, έχετε την ονειρική ψευδαίσθηση ότι θα καταφέρετε σε δύο μήνες!

Στο ΕΣΠΑ κ. Δερμιτζάκη –που τόσο καίγεστε τελευταία- εντάσσονται έργα ακέραια κι όχι έργα αλχημείας. Αυτό υποτίθεται ότι ως χρόνια Δήμαρχος θα έπρεπε να το ξέρετε και φυσικά να το έχετε εμπεδώσει. Δηλ αμφισβητείτε οτι τα Τροχαλού εκτός την καταστροφή στις γειτονικές παραλίες, εκτός του οτι στα 500 μ τριγύρω του βιολογικού στο εκτός σχεδίου απαγορεύεται κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, εκτός του οτι τορπιλίζεται η επένδυση της Λεπτός αξίας 100.000.000 ευρώ και της Σέλινο ΑΕ εκτός του ότι τα δημοτικά τέλη θα πολλαπλασιαστούν αφόρητα, αμφισβητείτε οτι τα Τροχαλού έχουν υπόγεια νερά με 5 πηγάδια σε λειτουργία απο το 1950 περίπου;; Αμφισβητείτε οτι το έδαφος έχει ιδιαιτερότητες και με κλίσεις 80%;;
Αμφισβητείτε ότι υπέστη καταστροφική πλημμύρα το έτος 2000 με ανυπολόγιστες καταστροφές στους παρόχθιους ιδιοκτήτες παρασύροντας ακόμα και τις γέφυρες στην περιοχή;;

Αμφισβητείτε οτι δέν είχατε, ούτε έχετε, αλλά κι ούτε θα έχετε καμιά σωστή μελέτη;;

 κ. Δερμιτζάκη πάψτε να ματαιοπονείτε και να ταλαιπωρείτε τους όμορους ιδιοκτήτες που εξ΄ αιτίας σας είναι περί τα 15 χρόνια στα Δικαστήρια!

 κ. Δερμιτζάκη πάψτε να επιδιώκετε και να πιέζετε για βιολογικό στα Τροχαλού κόστους περί των 25.000.000 ευρώ.
Πάψτε να επιδιώκετε κατασπατάληση του κρατικού χρήματος αλλά καί της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού η ίδια δουλειά και καλύτερη θα μπορούσε να γίνει με έναν κλειστό υπόγειο βιολογικό compact στη θέση του στο Τηγάνι κόστους περι των 500.000 ευρώ. Αν θέλετε άλλον έναν για την Κουντούρα –όταν θα υπάρξει πρόβλημα- κάντε άλλον έναν παρόμοιο. Άλλο όμως 1.000.000 ευρώ και για τους δυό κι άλλο 25.000.000 ευρώ για έναν!

Επίσης να δίνετε στην δημοσιότητα τις διοικητικές σας πράξεις για να ενημερώνονται οι πολίτες και δεί οι ενδιαφερόμενοι. Εφαρμόστε το νόμο του Καλλικράτη για άμεση διαύγεια στην Δημόσια Διοίκηση, για άμεση και πλήρη ενημέρωση των πολιτών για ότι πράττει ο δήμος. Γιατί κ Δερμιτζάκη δεν μας ενημερώσατε για τις νέες πράξεις σας;; Θα έπρεπε υποθέτω να μυρίσουμε τα νύχια μας…;;

 κ. Δερμιτζάκη υποθέτω ότι κάποια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει γνώση των τεκταινόμενων περί κωλυσιεργίας του βιολογικού στον τόπο μας. Και θα πέσουν τα πρώτα πρόστιμα. Και στη συνέχεια θα πέσουν κι άλλα και θα υπάρξουν κυρώσεις. Θα αναλάβετε τις ευθύνες σας?
Αναμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον τις νέες μελέτες που έχετε αναθέσει στον οαδύκ και προειδοποιούμε οποιοδήποτε «Μελετητή» επιχειρήσει να αντιστρέψει την πραγματικότητα όπως αυτή αποδεικνύεται και από τις Μελέτες που έχουμε στην κατοχή μας, ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στα Ποινικά και στα Αστικά Δικαστήρια και θα ήταν συνεπώς σωστό ο «Μελετητής» να είναι πολύ προσεκτικός σε οποιαδήποτε «Μελέτη» εμφανίσει.
Σας καλώ λοιπόν άλλη μια φορά να λύσετε το θέμα βιολογικός Παλαιόχωρας ένα πρόβλημα που η λύση του απαιτεί μισή ώρα (ανάκληση της διάτρητης απόφασης του τότε Περιφερειάρχη) εφαρμόζοντας τον compact υπόγειο βιολογικό στο Τηγάνι που έχω προτείνει, ή να φτιάξετε μια απλή δεξαμενή στους τόσους χώρους που έχει η Παλαιόχωρα για να αυξήσετε στο μέγιστο την απόδοση του BIOamp και να πάψετε να ματαιοπονείτε και να ενοχλείτε τους ιδιοκτήτες στα Τροχαλού. Καλά κάνουν κι αντιδρούν, έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους καθώς τους «καταστρέφετε» και τον τόπο τον βάζετε σε δύσβατα μονοπάτια.   
ΣΠΥΡΟΣ Θ. ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: