Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ...

..η εξεδρα των επισήμων!!
Ο Γκλέτσος, δήμαρχος Στυλίδας, κατέβασε τους κουστουμάτους κάτω από την εξέδρα των επισήμων και ανέβασε πάνω 4-5 γεροντάκια, που έζησαν και ενδεχομένως να πολέμησαν τους Γερμανούς. Τους τίμησε έτσι απλά, αλλά έδειξε και στον κόσμο ότι αυτοί που πάνε και στρογγυλοκαθίζουν κάθε χρονιά στην εξέδρα, μπορούν να σταθούν μια χαρά και ..παραδίπλα!!! 
Στην δική μας την παρέλαση τώρα, που τόσο μας απασχολεί κάθε χρόνο, μιας και συνωστίζονται όλοι και όλες, λες και έχουν προσφέρει στην μικρή μας κοινωνία .....καλό είναι να πρωτοστατήσουμε την επόμενη φορά! Αν φυσικά υπάρξει άλλη φορά!!!
Ο Δήμαρχος, ο Μητροπολίτης και οι διευθυντάδες των σχολειών πρέπει να βρίσκονται εκεί....άντε και κανένας αγωνιστής, όλοι οι υπόλοιποι ας καθίσουν σαν απλοί πολίτες δεξιά και αριστερά και στην μπάντα. Είναι ντροπή κάθε χρόνο να μεγαλώνει η εξέδρα των επισήμων ....
Μήπως θέλετε να σας δείξω κάτι παλιές φωτογραφίες να δείτε πόσοι ήταν οι επίσημοι μας τότε και πόσοι έγιναν.....
Γιατί ο κάθε δημοτικός σύμβουλος χρειάζεται την εξέδρα για να τον τιμήσουμε; Υπάρχει άλλη μέθοδος για αυτούς..δια της ψήφου, εκτός αν έχουν το ανάστημα των παππούδων μας και των πατεράδων μας!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: