Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΟΧΙ


του Μίκη Θεοδωράκη


Με την ευκαιρία της ερχόμενης Εθνικής επετείου η Επιτροπή Υποστήριξης Αγώνα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών –ΚΑΠ «Σπίθα», αποδεχόμενη πρόταση της Σπίθας Χανίων, πραγματοποιεί ένα…αλλιώτικο  αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Στο «ΟΧΙ» του Μίκη, ένα «ΟΧΙ», που διατυπώθηκε με το σύνολο της ζωής του και κορυφώθηκε με τη Διακήρυξη της 1ης Δεκεμβρίου 2010, με την γέννηση και την ανάπτυξη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , του κινήματός μας.
Ο Μίκης, ζωντανό σύμβολο της Αντίστασης, της Ανυπακοής και της ελληνικής αξιοπρέπειας, ασυμβίβαστος αλλά όχι καταδιωκτικός, περήφανος αλλά όχι απάνθρωπος, πατριώτης  και οικουμενικός συνάμα, δεν φοβήθηκε, ποτέ, να πραγματοποιήσει επιλογές που τις πίστευε, επιλογές που είχαν κοινωνική αποδοχή ή δεν είχαν. 
Ο Μίκης Θεοδωράκης, δεν φοβήθηκε να πει τα μικρά και τα μεγάλα «όχι» της ζωής του …και της ζωής μας.
Σήμερα, μπορούμε και οφείλουμε να τιμήσουμε τον ασυμβίβαστο Μίκη και μέσα από το διαδίκτυο, στο οποίο υπάρχει έντονη παρουσία των σπιθών, σπιθιτριών και σπιθιτών, καθώς και πολλών άλλων ελλήνων που «ένιωσαν την ανάσα του Μίκη στο αυτί της ψυχής των», στην πάροδο του χρόνου..  
Συγκεκριμένα:
Την Πέμπτη προς Παρασκευή ,
27 προς 28 Οκτωβρίου 2011 (έναρξη: 23:00 η ώρα),
στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης “facebook”,.
πραγματοποιούμε, ολονύκτιο, ειδικό αφιέρωμα με θέμα:
«Το ΟΧΙ του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ»
Στη σελίδα, που γι αυτό το σκοπό έχει «ανέβει» στο facebook  και λέγεται : <<Το ΟΧΙ του Μίκη Θεοδωράκη >>, (κοινότητα) όλοι όσοι επιθυμούμε, μέσα από τα προφίλ των τοπικών σπιθών καθώς και  τα προσωπικά προφίλ μας, προτείνουμε να δράσουμε! Να ανεβάσουμε την  ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματός μας, τις  ομιλίες του Μίκη στο Ρεξ, στο Ηράκλειο, στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη, στη Νάουσα, στο Ελληνικό, στα  Χανιά και αλλού, να ανασύρουμε τα ηλεκτρονικά αρχεία , τα μουσικά, αγωνιστικά, πατριωτικά δρομολόγια του Μίκη, έτσι όπως υπάρχουν στο διαδίκτυο και σε ιδιωτικά αρχεία.
 Όλα μαζί, σε μία ανεπιτήδευτη  «μείξη» και «μέθεξη», να γεμίσουν τον «ηλεκτρονικό αέρα», με μνήμες, όνειρα και οράματα, προσδοκίες, πίστη και αποφασιστικότητα. Από όσους θέλουν και από όπου και αν βρίσκονται, ανά τον κόσμο!


ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , ΣΤΙΣ 23.00 Η ΩΡΑ:
Έναρξη φ/μ αφιέρωματος: 
Το ΟΧΙ του Μίκη Θεοδωράκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: