Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΗΜΑΡΤΟΝ!!

"Αυταρχισμός* είναι η προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν τις απόψεις τους , διακόπτοντας παρελάσεις". Γεώργιος Παπανδρέου!!!
Καλά ο άνθρωπος δεν παίζετε....είναι δυνατόν αυτός να είναι ο Πρωθυπουργός μας;
Φυσικά αυτά που κάνει αυτός, και αυτά που προσπαθεί να μας επιβάλλει με το ζόρι δεν είναι αυταρχισμός ....είναι αγάπη!!!
*Στην καθημερινή γλώσσα, χρησιμοποιούμε συχνά τη λέξη «αυταρχικός» για να χαρακτηρίσουμε έναν άνθρωπο, μια συμπεριφορά, ένα κοινωνικό σύστημα. Όταν όμως θέλουμε να προσεγγίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την έννοια του «αυταρχισμού», πρέπει να ανατρέξουμε στην «αυταρχική προσωπικότητα» έτσι όπως την περιέγραψε ο Adorno, συσχετίζοντάς την πρωτίστως με την επιρροή που άσκησε ο ναζιστικός απολυταρχισμός, γράφει το λεξικό...καλά και στα λόγια του Πρωθυπουργού μας η επιρροή ....των Ναζί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: