Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ.....ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΥΝΤΑΣ

304 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, Ειδικοί Φρουροί του ΤΑΕ Χανίων και άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, σε απομονωμένη περιοχή, στη θέση Ριακούλια, της τοπικής κοινότητας Σφηναρίου του δήμου Κισάμου, στα Χανιά.
Τα χασισόδεντρα βρίσκονταν σε θαμνώδη έκταση σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, περίπου ένα μήνα πριν τη "συγκομιδή" και είχαν ύψος από 2,5 έως....4 μέτρα (!) ενώ από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι διήρκησε η αστυνομική επιχείρηση.
Συνολικά έξι άτομα, δύο ντόπιοι και τέσσερια αλλοδπαοί (πιθανότατα Αλβανοί) που εκτελούσαν χρέη "τσιλιαδόρου" έχουν ήδη προσαχθεί, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης της φυτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: