Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΛΑΘΙ

To θέμα είναι γνωστό....και δεν μπορεί να το λύσει κανείς τόσο εύκολα, όσο και αν φαίνεται εύκολο! Το παρεμπόριο ζει, υπάρχει και μάλιστα όπως επεσήμανε και φίλη του Βlog το βλέπουμε καθημερινά ακόμα και στην γιορτή μας. Λίγο έξω και ανάμεσα στον Κισαμίτικο Αύγουστο και τα μαγαζιά της παραλίας ότι πάρεις 2-3 Ε ....ρολόγια-γυαλιά-λαιμουδαρές και βραχιολάκια. Ποιος μπορεί να κάνει κάτι όμως όταν τα ίδια προϊόντα τα πουλούν και τα μαγαζάκια; Κανείς!!!
Η δημοτική αστυνομία με ένα άτομο αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση ..και το βράδυ, η αστυνομία δεν πλησιάζει μιας και η πεζή περιπολία είναι δύσκολη με τις ελλείψεις που έχει. Βέβαια υπάρχει και ο εμπορικός σύλλογος και ίσως να βρεθεί μια λύση από κοινού με τον δήμο. Το πείραμα έγινε φέτος στον Πλατανιά και πέτυχε....στα υπόψιν λοιπόν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: