Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΙΑΣ ΒΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Από την διαύγεια.........
Σε προηγούμενη συνεδρίαση με την υπ.αρ.143/11 απόφαση του Δημ.Συμβουλίου εκχωρήθηκε το δικαίωμα διαχείρησης της περιοχής Χερσονήσου Γραμβούσας στην ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ.
Εκτός των άλλων εκχωρήθηκε και η είσπραξη του τέλους χρήσης ανταποδοτικού χαρακτήρα από το οποίο η Μονομετοχική θα παρακρατεί το 60% των εισπράξεων για αντιμετώπιση των διαφόρων εξόδων και το 40% θα το αποδίδει στο Δήμο.
Η εν λόγω απόφαση είναι λανθασμένη λόγω του ότι η είσπραξη εσόδων του Δήμου δεν μπορεί να γίνεται από την Εταιρεία του Δήμου επειδή είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και επιπλέον η παραχώρηση χρήσης των έργων δασικής αναψυχής στη Χερσόνησο Γραμβούσας για 20 χρόνια,  από την Δ/νση Δασών Χανίων έχει γίνει στο Δήμο Κισάμου και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί το δικαίωμα αυτό στην Μονομετοχική αν δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο παραχωρητήριο.
Ως εκ τούτου πρέπει να ανακαλέσουμε την εν λόγω απόφασή μας στο σύνολό της και επιπλέον από την 117/11 απόφασή μας-με την οποία παραχωρήθηκε στην Μονομετοχική το δικαίωμα της απλής χρήσης του αιγιαλού και παραλίας Βουλισμένης Λαφονησίου και παραλίας Μπάλου –πρέπει να ανακαλέσουμε την πρόταση "την τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων θαλάσσης στη παραλία του Μπάλου και την λειτουργία των δυο μικρών ξύλινων λυόμενων οικίσκων, εντός στο χώρο στάθμευσης και ενός στη παραλία του Μπάλου, που θα χρησιμοποιούνται ως αναψυκτήρια."

Δεν υπάρχουν σχόλια: