Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΑΠΛΟΚΗ -ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Του Γιώργου Γεωργακάκη
«Η κομματική κατάρα, που από την εποχή των συμπαθών "γαϊδουριών" μας κυνηγάει στα Χανιά, δεν μας αφήνει να δούμε αυτό που γίνεται στην υπόλοιπη Κρήτη, όπου το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τους άξιους και έτσι από την πρώτη Κυριακή έχουμε τα απίστευτα ποσοστά του 70% και πάνω. Εδώ κυριαρχεί, δυστυχώς, η κομματική αθλιότητα, η ιδιοτελής διαπλοκή, η αναξιοκρατία και τα βουλευτικά χρίσματα των ημετέρων».
Αυτά κατήγγειλε χθες ο μέχρι πρότινος υποψήφιος δήμαρχος του νέου Δήμου Πλατανιά Γιώργος Τσαγκαράκης, ανακοινώνοντας, ταυτόχρονα, τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο Στέλιο Νικηφοράκη, τονίζοντας ότι με βάση όσα προηγήθηκαν είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε «κομματική υπέρβαση».
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «οι φίλοι μας, οι υποστηρικτές μας είναι ελεύθεροι να επιλέξουν αυτοί τον καταλληλότερο».
Ο κ. Τσαγκαράκης, ο οποίος ως γνωστόν είναι εν ενεργεία δήμαρχος στον υφιστάμενο Δήμο Πλατανιά, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, χθες το πρωί, στο δημαρχείο Πλατανιά, στη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον πολιτικών και αυτοδιοικητικών προσώπων για τη στάση τους καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Παράλληλα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δεν κατάφερε να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιό του στους Δήμους Μουσούρων (κυρίως) και Κολυμπαρίου, εξαιτίας απειλών και πιέσεων συγκεκριμένων ανθρώπων!
«Έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία για συγκεκριμένο πρόσωπο, που απείλησε συγκεκριμένο υποψήφιο δικό μου και στη συνέχεια, μετά την τηλεφωνική απειλή και αφού έγινε κουβέντα μεταξύ των ανθρώπων που κάθονταν μαζί» (σ.σ. σε καφενείο του Δήμου Μουσούρων), «εμφανίστηκαν κάποιοι, γνωστοί "μαυροπουκαμισάδες", προκλητικά, και ήρθαν δίπλα. Υπήρξε ηρεμία από πλευράς των δικών μου, τους κεράσανε, μάλιστα, κιόλας κι έτσι αποτραπήκανε κάποια χειρότερα. Όμως, το γεγονός αυτό, από μόνο του, που φάνηκε σαν απειλή, απέτρεψε αρκετούς από τον Δήμο Μουσούρων να μην μπουν στον συνδυασμό μας. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Κολυμπαρίου εκεί υπάρχει μια στράτευση υπέρ συγκεκριμένου βουλευτή κι ενώ υπήρξαν 3 - 4 ονόματα διαθέσιμα στο ψηφοδέλτιό μου, αποτράπηκαν από το γραφείο συγκεκριμένου βουλευτή»
Στην γειτονιά μας το ίδιο έργο το ανέλαβε ο πολιτικάντης, και εδώ τα καταφερε καλά όπως και οι άλλοι στον Πλατανιά, αυτές οι περιπτώσεις λοιπόν δείχνουν την δημοκρατία μας, αλλά και τον "δημοκράτη". 

Τουλάχιστον ο κ. Τζαγκαράκης έχει τα κότσια και το καταγγέλλει, θα μου πείτε τώρα οι πολίτες θα τον ακούσουν; Μπα δρομαλάκια και τοιχία θέλουν τα ζωντανά, σιγά να μην ενδιαφέρονται για δημοκρατικούς θεσμούς και αξιοκρατικά κριτήρια .. ρουσφετάκια επιθυμούν και τίποτα άλλο!!! Φυσικά προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως όλοι αυτοί φτάνουν στο σημείο να γλύφουν εκεί που ως και σήμερα έφτυναν .... αξιοπρέπεια μηδέν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: