Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Καθημερινή κουβέντα πλέον στα ΜΜΕ αλλά και αλλού (σε σοβαρούς κύκλους, χαχαχα) να αναλύονται τα προγράμματα όλων των συνδυασμών, όλων των δήμων. Πλάκα έχει βέβαια, να διαβάζεται τα προγράμματα αυτών που είναι δήμαρχοι σήμερα και προσπαθούν να μας εξηγήσουν, τα νέα τους έργα που προγραμματίζουν πάλι για μας.
Τι είναι αυτά λοιπόν που θέλουν να μας κάνουν.... που δεν μας τα έκαναν τόσα χρόνια και θα μας τα κάνουν τώρα; Αξίζει να τα διαβάσετε, αλλά και ποιοι τους σιγοντάρουν ή καλύτερα τους αβαντάρουν στην προσπάθεια αυτή!
Χθες διάβασα μια σελίδα ενός τέτοιου, που μας ανέλυε διεξοδικά την κατάσταση. Μάλιστα η βόλτα του ξεκινούσε από τα αιολικά πάρκα, πήγαινε στους φορείς διαχείρισης βιολογικού και ακρωτηρίου, περνούσε από την κακόμοιρη λίμνη (λιμνολίμανο μας) έκανε μια υποχρεωτική στάση στην περιουσία της ΕΑΣ για να δείξει πόσο σκέφτονται την αγροτιά και τέλος κατέληγε στις ανύπαρκτες δημόσιες τουαλέτες μας.
Στον επικήδειο δε μας παρότρυνε με τις ευχές του "Καλές εκλογές με άριστες επιλογές". 
Δηλαδή αυτές οι άριστες επιλογές για να ψηφίσεις σήμερα δήμαρχο ήταν και είναι ακριβώς οι ίδιες που είχαμε και πριν 4-3-2 τετραετίες. Είναι οι ίδιες που κουβεντιάζουμε μισό αιώνα τώρα, είναι οι ίδιες που αγανακτούμε γιατί δεν γίνονται, είναι οι ίδιες που ακόμα και ο ίδιος παπαγάλος είχε εκφράσει την αγανάκτηση του. Βέβαια σήμερα είναι άριστες επιλογές!!!
Για την ΑΝΕΝ τίποτα, για την Σκαλίδη τίποτα, για το ΤΕΙ τίποτα, για το κλειστό γυμναστήριο τίποτα, για το λιμάνι τίποτα, για τις γαλάζιες σημαίες τίποτα, για τους μετανάστες τίποτα, για τα χαμόσπιτα τίποτα, για της Ξαγοράρη το οίκημα τίποτα, για το Θεοχαράκειο τίποτα, για το απαράδεκτο χάλι των ελεύθερων χώρων τίποτα, για την παιδική χαρά τίποτα, για το κυκλοφοριακό τίποτα, για τα ακατάλληλα νερά που πίνουμε τίποτα, για τις εισερχόμενες πολυεθνικές τίποτα, για τον εμπορικό σύλλογο τίποτα, για την εκμετάλλευση των περιοχών μας τίποτα, για τους απαράδεκτους κόμβους έξω από την πόλη τίποτα, για τα κατεστραμμένα και κρεμασμένα φανάρια των σχολείων τίποτα, για το γυμναστήριο του γυμνασίου τίποτα....τίποτα και τίποτα!!!
Φυσικά είναι άριστο πρόγραμμα, γιατί ίσως κάποτε θα φτιάξουμε ένα νέο Κέντρο Υγείας, ίσως κάποτε θα φτιάξουμε ένα περιφερειακό, ίσως κάποτε λειτουργήσει ο βιολογικός, ίσως κάποτε φέρουμε τα αρχαία που μας "έκλεψαν" (αλήθεια θα πάμε στο Λούβρο και στην Ν.Υ να τα ζητήσουμε;) αλλά και να κάνουμε (απαίτηση δική του) τις απαραίτητες ενέργειες να απαλλοτριώσουμε τα σπίτια που βρίσκονται μέσα στο Τούρκικο κάστρο, (το Βενετσιάνικο είναι αλλού)..όταν πρόσφατα κτίζονται μισό-παράνομα και μάλιστα με πολύ βοήθεια οικοδομήματα!  
Τελικά πρέπει να έχεις πολύ βίτσιο για να προσπαθείς να μας πείσεις ότι κάτι αλλάζει και ότι αυτά που δεν μπόρεσαν να κάνουν για για μας, θα τα κάνουν τώρα με τον οικονομικά αδιέξοδο Καλλικράτη!
Θα πρέπει να έχεις πολύ μαζοχιστικά σύνδρομα για να κοροϊδεύεις τους ίδιους ανθρώπους, τις ίδιες ομάδες με τα ίδια και τα ίδια.
Εκτός αν μιλάς σε "ζωντανά"!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: