Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΔΥΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Δυο και σήμερα για τον νέο άρχοντα του Καλλικρατικού δήμου μας. Τελευταίες ομιλίες των μονομάχων στις δυο κεντρικές πλατείες, Τζανακάκη η κα Σκουλάκη και Ελευθ. Βενιζέλου ο κ. Μυλωνάκης. Το πρόβλημα είναι ότι πάλι είναι την ίδια ώρα και κάποιος που δεν ήταν υποστηρικτής των δεν θα έχει την δυνατότητα να τους ακούσει και τους δυο!!
Οι εκλογές είναι οι τελευταίες που γίνονται με αυτόν τον τρόπο και η νέα δημοτική αρχή θα καθίσει στον δημαρχιακό θώκο μόνο για τριάμισι χρόνια. Οι εκλογές πλέον θα γίνονται κάθε (5) χρόνια μαζί με τις ευρωεκλογές, άρθρα 9 και 114. 
Έτσι θα δίνεται περισσότερος ωφέλιμος χρόνος σε κάθε αυτοδιοικητική αρχή να εφαρμόσει τις πολιτικές της. Εκτός από τις προφανείς εξοικονομήσεις από την ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών, δημιουργούνται συνθήκες και για μεγαλύτερη συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: