Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ

Ένας κρητικός (στη καταγωγή) αλλά παντρεμένος στην Μάνη, βρέθηκε μετά τις  δημοτικές εκλογές στο χωριό της γυναίκας του στην Μάνη. Ξέροντας ότι είναι άσσος στις μαντινάδες, η παρέα του στο καφενείο τον τσίγκλησε (=προκάλεσε) να κρίνει τα αποτελέσματα των εκλογών και το νέο Δήμαρχο της περιοχής. Ο ίδιος που φαίνεται συμπαθούσε τους... ηττημένους, σηκώθηκε πάνω, άπλωσε τα χέρια δείχνοντας την ελαιόφυτη γύρω περιοχή και με άψογη ηθοποιία αναφώνησε:
Ελιές και λάδι του χωριού
φορτώνουσι παπόρι (=καράβι)
ότι σκατά είναι ο δήμαρχος
είστε κι οι ψηφοφόροι!
Εις αύριο τα σπουδαία.... και φυσικά για το χάλι των φωτογραφιών δεν φταίει απόλυτα ο δήμος αλλά όλοι εμείς. Το θέμα ανέχεια, αδιαφορία, όμως καταντάει συνενοχή σε ένα έγκλημα που δεν υπάρχει τιμωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: