Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

 Ξέρω οτι δεν στεναχωριέται η δημοτική μας αρχή αμα της λένε την αλήθεια γιατί το έχει πάρει χαμπάρι και αυτή πλέον οτι δεν μπορεί να κανει κάτι στην μη αναστρέψιμη κατάσταση για την Κισαμο. Μάλιστα όπως ακούω, φήμες βέβαια, ο σκοπός της έχει επιτευχθεί με την επανεκλογή της, οπότε γιατί να ιδρώσει το αυτί της όταν τα πάντα ειναι υπό διάλυση... Και καλά κανει 
Το ρεπορτάζ της Cretalive για την Κίσαμο και το φαινόμενο, κατά αρχόντων Λειψυδρία, ο δήμαρχος μας παραδέχεται οτι δεν υπάρχει νερό ούτε για να πιούμε...... 
Διαβάστε.....
✓ Στο δυτικότερο άκρο της Κρήτης, την Κίσαμο που αποτελεί και έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα σε μία μεγάλη έκταση που καλύπτει από την Γραμβούσα μέχρι το Ελαφονήσι.
Περιοχές όπως η Χρυσοσκαλίτισσα στο Ελαφονήσι, Βάθη, Αμυγδαλοκεφάλι, Λιβάδια, Σφηνάρι, Βλάτος και Πλάτανος έχουν από ελάχιστη ποσότητα έως καθόλου νερό. «Δεν υπάρχει νερό για άρδευση. Δεν έχουμε ούτε να πιούμε» τονίζει ο δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης. 
Στην Κρήτη πέντε δήμοι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της τεράστιας έλλειψης νερού με τους δημάρχους να λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα χρήσης του νερού και να καλούν σύσσωμοι σε ορθολογική διαχείριση του πλέον πολύτιμου αγαθού για τον άνθρωπο.
Πρόκειται για τους δήμους: Φαιστού, Γόρτυνας, Μινώα Πεδιάδας και Βιάννου για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και Κισάμου στα Χανιά. 
Η απορία μου βέβαια τόσα χρόνια που ήταν στην και είναι στην εξουσία τι έκαναν;
-Δύο λιμνοδεξαμενές τρύπιες και μια υπό κατασκευή, δίκτυα με αμίαντο, και χιλιάδες ζημιές..... δεν έγιναν φέτος και πέρυσι..... υπήρχαν... απλά ο ζόρες μας ήταν άλλος... πως να πείσουμε τον κόσμο οτι ειμαστε ικανοί να φτιάξουμε την Κισαμο και πως θα με τα λόγια θα φέρουμε το νερό απο τον Ταυρωνίτη στην Κισαμο, την ίδια ώρα που οι έξυπνοι παίρνουν το νερό το δικό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: