Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΑ

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση του Δημάρχου Κισάμου Θεόδωρου Σταθάκη με την Πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη για θέματα που σχετίζονται με τα αδέσποτα, που διαβούν στην περιοχή του Δήμου Κισάμου.
Παρούσα στην συνάντηση ήταν και η εθελοντής της περιοχής Λουίζα Ξηρουχάκη.
Τα θέματα που τέθηκαν  προς συζήτηση στο τραπέζι ήταν τα παρακάτω:
1. H επαναλειτουργία προγράμματος στείρωσης αδέσποτων ζώων αλλά και η παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης σε τραυματισμένα και ασθενή ζώα σε συνεργασία με τους τοπικούς κτηνιάτρους.
2. Η συνεισφορά του Δήμου βάσει και της νομοθεσίας προς ευπαθείς οικονομικά και κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας για την τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής - τσιπ- στα κατοικίδιά τους.
3. Σύσκεψη με την τοπική Αστυνομία για την καλύτερη και ουσιαστικότερη τήρηση της κείμενης νομοθεσίας. 
4. Συζήτηση για την πρόοδο των εργασιών του χώρου, που έχει επιλεγεί, για την διενέργεια στειρώσεων αδέσποτων ζώων της περιοχής του Δήμου Κισάμου.
Τα δύο μέρη συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν, στα πλαίσια της ευθύνης του καθενός, στην άμεση υλοποίηση των παραπάνω.
Ο Δήμαρχος Κισάμου 
Θεόδωρος Σταθάκης 
Η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας 
Αναστασία Βυσσίνου  Μπομπολάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: