Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΜΕ ΜΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ ΩΣ ΚΑΙ ΚΙΣΑΜΟ

Ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του στο περιφερειακό συμβούλιο σημείωσε για πολλοστή φορά πως για την Περιφέρεια Κρήτης «ΒΟΑΚ νοείται από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία κι αυτό διεκδικούμε όλα αυτά τα χρόνια», σημειώνοντας πως είναι στη θετική κατεύθυνση το γεγονός πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημοπρατήσεων και παράλληλα θα προωθηθεί η στρατηγική μελέτη για να ολοκληρωθεί όλο το τμήμα από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία.

Δυστυχώς είμαστε στην προώθηση ακόμα και όσο και να το λένε δεν βλέπω να αλλάζει και κάτι. Καθημερινά όσοι κινούνται στον σ'αυτόν τον δρόμο βλέπουν πόσο δύσκολος είναι και επικίνδυνος, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με τα χιλιάδες ενοικιαστικά αυτοκίνητα που κινούνται παντού. 
Και φυσικά μιας και ήρθε στην επικαιρότητα και η ΛΕΑ, η δεξιά λωρίδα έκτακτης ανάγκης, που απαγορεύεται να κινούμεθα σε αυτήν.... έχετε αναρωτηθεί πως θα ήταν η κυκλοφορία στον ΒΟΑΚ αν εφαρμόζαμε τον ΚΟΚ όλοι μας;  Χάος...
Μάλιστα ορισμένοι ξένοι το τηρούν και δεν την πλησιάζουν οδηγώντας φυσικά ορθά, αλλά εκνευρίζοντας όλους μας που νομίζουμε ότι από Χανιά- ως Κίσαμο έχουμε από κάθε μεριά 2 λωρίδες. 
Μια έχουμε και πολύ μας...... και άμα μας τύχει κάποιος που δεν ξετσιλακώνει τις γραμμές άντε να φτάσεις .... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: