Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΧΑΛΑΣΕ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ

Άλλη μια νεκρή χελώνα η 4η ίσως και η 5η που βγάζει η θάλασσα στην περιοχή μας. Αυτή ταξίδευε για μέρες και ώρες, ώσπου να φτάσει ανοικτά του Τελωνείου. Αν και απο την αρχή που εθεάθη έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες απο τους πολίτες και τους καταστηματάρχες της περιοχής, εντούτοις δεν αποφύγαμε το "άσχημο". Μια σαπισμένη πεθαμένη χελώνα έδιωξε τους πάντες απο την παραλία που "προσάραξε", προκαλώντας παράπονα και δυσφορία στους επιχειρηματίες, εκνευρισμό και αγανάκτηση στους παραθεριστές και πολύ γκρίνια για το ποιος είναι τελικά ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση της, ειδικά όταν βγαίνει σε σημείο που δεν είναι εύκολη η αποκομιδή της.
Δεν βρέθηκε σκάφος να την ρυμουλκήσει προς το λιμάνι, δεν βρέθηκε κανείς να προλάβει το κακό..... 
Ας ελπίσουμε τώρα που θα πάρει σκάφος ο Δήμος Κισάμου τα πράγματα να καλυτερέψουν, μιας και εγώ βάζω την παράμετρο διαφορετικά.... τι θα γινόταν αν ήταν κάποιος κολυμβητής που κινδύνευε; 
Λίστα με τα διαθέσιμα σκάφη (τηλ κινητά και σταθερά) στο λιμεναρχείο για να αντιμετωπίζει παρόμοια ή δυσκολότερα περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: