Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ

Στην βίλα Ξαγοράρη συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι πρόεδροι των Πολιτιστικών συλλόγων, του πρώην Δήμου Ιναχωρίου, για να συντονίσουν από κοινού την εκδήλωση της Λαμπαδηδρομίας που θα προηγηθεί του Λαφονήσιου δρόμου. Οι πρόεδροι του Κάμπου, των Πλοκαμιανών, του Έλους, του Αμυγαδαλοκεφαλίου-Λειβαδίων, του Βλάτους, αλλά και ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας 1 gr δράσης, με την βοήθεια της ΕΠΟΦΕΚ αποφάσισαν την στήριξη της εκδήλωσης και την συμμετοχή των χωριών τους, αφού κάθε χρόνο η λαμπαδηδρομία, που φέτος θα γίνει στις 12 Αυγούστου μια βδομάδα πριν τον Λαφονήσιο δρόμο, θα ξεκινάει από διαφορετικό χωριό. Παράλληλα δε κάθε χρονιά κάθε χωριό θα έχει και παράλληλες εκδηλώσεις.
Φέτος η 1η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από το ιστορικό χωριό των Περβολίων.
Να θυμίσω ότι οι ατομικές συμμετοχές για τον Λαφονήσιο δρόμο των 12. 5 χιλιομέτρων που θα γίνει στις 18 Ιουλίου, είναι ηλεκτρονικές στην διεύθυνση www.sdyh.gr, ενώ αθλητές κάτω των 16 και αθλητικά σωματεία είναι εντελώς δωρεάν.
Δωρεάν είναι και η μεταφορά από Χανιά και Κίσαμο.
Ήδη υπάρχουν 60 συμμετοχές οι 30 εκτός Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: