Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στο τελικό στάδιο η ονοματοδοσία των οδών στην πόλη της Κισάμου, από την ομάδα που έχει αναλάβει το πρώτο στάδιο του μεγάλου αυτού έργου. Τα 45 χιλιόμετρα οδών μέσα στην πόλη που στερούνται ονομασία, θα παραδοθούν καλώς εχόντων των πραγμάτων το Σεπτέμβριο στο δημοτικό συμβούλιο Κισάμου, που θα κάνει ειδική συνεδρίαση για να τα αποδεχτεί (αλήθεια ποιος δεν θα συμφωνήσει;) ή όχι. 
Οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα πειραχτούν (αλλάξουν όνομα) οι οδοί του παλιού σχεδίου πόλης και μόνο μια δυο περιπτώσεις θα διορθωθούν, επειδή είτε έχει αλλάξει η ονομασία της τοποθεσίας ή έχουν γραφτεί λάθος τα ονόματα.
Να πω εδώ ότι υπάρχει ειδική ενότητα από δρόμων, με θέμα τους Μουσικούς και μπράβο στην επιτροπή και τον Αντώνη Σχετάκη που σκέφτηκε αυτήν την ενότητα. Έτσι δρόμοι θα πάρουν τα ονόματα του Κιόρου, του Χάρχαλη, του Ναύτη, του Μαριάνου, του Κουτσουρέλη, του Κουνέλη και άλλων που έχουν αφήσει την σφραγίδα τους στην μουσική σκηνή όλης της Κρήτης. 
Πάντως μπορεί όλα να βαίνουν καλώς και να βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο, εντούτοις όπως μου ανέφερε ο κ. Σχετάκης, ίσως να υπάρξει πρόβλημα με το κόστος της παραγγελίας και τοποθέτησης τόσων πινακίδων... που στην αρχή της προσπάθειας δεν το είχαν λάβει υπόψιν τους. Λύση ίσως να δοθούν ονόματα στην αρχή μόνο σε δρόμους που είναι τελειωμένοι και στην συνέχεια κάθε ένας που θα τελειώνει (έχουμε κάμποσους χωμάτινους) να γίνεται ξεχωριστή τελετή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: