Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΟΛΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Να το σχέδιο που παρουσίασε και παρέδωσε χθες στον υπουργό κ. Σταθάκη η συντονιστική ομάδα "Σώζουμε την πόλη της Κισάμου", σχετικά με την παράκαμψη της πόλης. Ένα πολύ σοβαρό θέμα που ταλανίζει την πόλη της Κισάμου χρόνια τώρα. 
Μάλιστα στην μικρή εισαγωγή τα μέλη της ομάδος παραδέχτηκαν οτι δεν είναι δυνατόν να φτιαχτεί μια άλλη παράκαμψη και πουθενά εκτός απο την προτεινόμενη μιας και έτσι δεν θα πειραχτούν οι "πιάτσες", και δεν θα αλλάξει και η δομή της πόλης. Ένας πλωτός τετράιχνος με διαχωριστικό αυτοκινητόδρομος απο τα Νοπήγεια ως και το λιμάνι με εισόδους στον Κορφαλώνα για να ενωθεί τον νότιο άξονα Καλουδιανά -Χρυσοσκαλίτισσα, στην πόλη και στο λιμάνι μας. Το κόστος του έργου υπολογίζεται σε 2.000.000.000 Ε και θα γίνει απο τα διόδια που θα υπάρχουν στα Νοπήγεια και στο λιμάνι. Μάλιστα αναθεωρήθηκε και ο φόρτος του ήδη υπάρχοντος δρόμου και θα ξαναγίνουν μετρήσεις όχι τον Φεβρουάριο που είχαν γίνει παλαιότερα αλλά Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: