Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Σε μία απέραντη σκακιέρα μετατράπηκε η Κίσαμος το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Μαθητές από όλο τον Νομό Χανίων και Ρεθύμνου κατέκλυσαν από νωρίς του Σαββάτου την πόλη της Κισάμου που για ένα διήμερο φιλοξένησε το Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης. Οι συμμετοχές των μαθητών ήταν εντυπωσιακές και άγγιξαν τις 300, ενώ με τους συνοδούς ξεπέρασαν τα 1.000 άτομα πλημμυρίζοντας την όμορφη πόλη της Κισάμου!  
Ο χώρος του ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ αποδείχτηκε ιδανικός για να φιλοξενήσει τέτοιους αγώνες με αποτέλεσμα όλοι οι παίκτες και συνοδοί να μείνουν με τα πιο ευχάριστα συναισθήματα από την ποιότητα της διοργάνωσης. Διοργανωτές σύλλογοι ήταν ο Α.Ο. Κισάμου και η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων Σαμαριά δύο σωματεία που διατηρούν άριστες σχέσεις με μία μακροχρόνια συνεργασία γεγονός που συνέβαλε έτσι ώστε να βγει αυτό το ωραίο  αποτέλεσμα. Σημαντική βέβαια ήταν η βοήθεια που πρόσφερε η Ιερά Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου και συγκεκριμένα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κκ. Αμφιλόχιου που πρόσφεραν αφιλοκερδώς για αυτή τη διοργάνωση το Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολυκέντρο έτσι ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί αυτή η διοργάνωση. 
Συνδιοργανωτές επίσης ο Δήμος Κισάμου η Περιφέρεια Κρήτης και η Π.Ε. Χανίων που συνέβαλαν για άλλη μια φορά έμπρακτα στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
Θέλουμε θερμά να ευχαριστήσουμε τους Εθελοντές Σαμαρείτες, .......
...... τμήματος Κισάμου που κάλυψαν υγειονομικά την διοργάνωση. Θεωρούμε απαραίτητο να ευχαριστήσουμε τον κο Βουντουράκη Νίκο και τα αναψυκτικά «ΤΟΠΟΛΙΑ» . Επιπλέον, ευχαριστούμε τους επιχειρηματίες της Κισάμου, και ιδιαίτερα τους ξενοδόχους, οι οποίοι έκαναν προνομιακές τιμές για την φιλοξενία των αθλητών και των οικογενειών τους στην Κίσαμο και τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς τα τοπικά μέσα για την στήριξη και την προβολή του 15ου Μαθητικού Πρωταθλήματος Σκακιού Δυτικής Κρήτης.
Να τονίσουμε επίσης την σημαντική προσφορά του Προέδρου φίλων του Αννουσάκειου Θεραπευτήριου κ. Παντελή Κατάκη ο οποίος πρόσφερε σε όλους τους νικητές από ένα βιβλίο με τη ζωή και το έργο του αείμνηστου Μητροπολίτη κ. κ. Ειρηναίου.
Στο αγωνιστικό κομμάτι για άλλη μια φορά υπήρξε ισχυρός συναγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες με το επίπεδο των αγώνων να βρίσκεται αρκετά ψηλά. Μη ξεχνάμε ότι οι αθλητές των Χανίων μόνιμα πρωτοστατούν σε Πανελλήνιο επίπεδο και βλέποντας συνεχώς νέα ταλέντα να αναδεικνύονται καταλαβαίνουμε ότι και το μέλλον είναι ανάλογο! 
Στις απονομές που ακολούθησαν μας  τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιος , ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης Θεόδωρος, ο αντιδήμαρχος Κισάμου κ. Δερουκάκης Μανόλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Γλαμπεδάκης Βασίλης, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κισάμου κ. Πατεράκης Βαγγέλης και ο πρόεδρος συλλόγου φίλων του Ανουσάκειου ιδρύματος κ. Κατάκης Παντελής.
Τα παιδιά της Κισάμου που ξεχώρισαν με τις σκακιστικές τους ικανότητες ήταν:
 ΔΗΜΟΤΙΚΑ 
Κυριακογιαννάκης Γιάννης 1 θέση στην Γ' δημοτικού
Τερεζάκη Βασιλική
Πατεράκης Γιάννης
Μαραθάκη Εροσύνη
Μπατσάκης Απόστολος
Στεφανουδάκης Αλέξανδρος
Πόπα Αλέξανδρος
Στυλιανακάκης Γιάννης 
Μπάλα Εγκλιο
Κουτσαυτάκη Αλεξάνδρα
Σκαλιδάκη Ειρήνη
Πλατσάκης Γιώργος
Μπατσάκης Παναγιώτης
Χαραλαμπάκης Αριστείδης
Μαρεντάκη Ρουμπίνη
ΓΥΜΝΑΣΙΑ
Φλεματάκη Φανουρία
Αντωνομανωλάκης Μάριος
Βλαστάκης Νίκος
Τσιχλάκης Κλεάνθης
Βιολάκης Γιάννης
Βλαστάκη Αριστέα
Ηλιάκης Ηλίας
ΛΥΚΕΙΑ
Τσιχλάκης Ντίνος
Πόπα Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: