Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Σε δύο εβδομάδες θα παρουσιαστεί και μετά το Πάσχα θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο «Καλλικράτη». Ένας νέος Καλλικρατης που ίσως να επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις σχετικά με ποιο σύστημα θα διεξαχθεί, αν και η απλή αναλογική φαντάζει σαν φαβορί, μετά και τις δηλώσεις του υπουργού κ. Σκουρλέτη. 
"Εμείς, θέλουμε ένα σύστημα, πράγματι δημοκρατικό, γνήσια αντιπροσωπευτικό που θα εισαγάγει μία νέα κουλτούρα συνθέσεων και συναινέσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέλω πάλι να επισημάνω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει πάνω από όλα συνεργασία, συναινέσεις και συνθέσεις και σε αυτό βοηθά ο χαρακτήρας της τοπικότητας της τοπικής διάστασης των προβλημάτων. Οι αποφάσεις στα περισσότερα προβλήματα, το 90% των αποφάσεων στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, παίρνονται ομόφωνα. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος να εμμένουμε σε μονοπαραταξιακές αντιλήψεις».   
Για το χρόνο της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι θα μετακινηθούν από το Μάιο του 2019 το φθινόπωρο του ίδιου έτους. «Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, επειδή πρέπει να αποσυσχετιστούν από τις ευρωεκλογές, αυτό έκανε κακό το λένε όλοι, πάνε για το φθινόπωρο του 2019», είπε χαρακτηριστικά.
Ίσως λοιπόν να είναι αυτός ο λόγος το σύστημα των επόμενων εκλογών που δεν κινείται τίποτα στην γειτονιά μας και όλα είναι στο φλου...
Πάντως στα πηγαδάκια τα ονόματα δίνουν και παίρνουν... με φυσικά τα ερωτήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο...  θα ξανακατέβει ο νυν Δήμαρχος κ. Σταθάκης, θα ξανακατέβει ο πρώην Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης, θα δούμε νέα πρόσωπα και νέες συμμαχίες; Ποιον θα στηρίξει ο Ροκάκης; Τι γίνεται με τον Παναγιώτη;
Υπομονή σε λίγους μήνες θα ξεκαθαρίσουν όλα .. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: