Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΙΧ ΣΤΟΝ ΜΠΑΛΟ ΕΦΟΣΟΝ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣ....

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία χθες το βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου, η διενέργεια διεθνή διαγωνισμού για τη μικτή σύμβαση παραχώρησης μεταφοράς επισκεπτών από την Καλυβιανή στου Μπελιβάνη το μνήμα, σημερινό χώρο στάθμευσης πάνω απο τον Μπάλο.
Η διαδικασία περιλαμβάνει τιμή εκκίνησης 5,5 ευρώ μετ’ επιστροφής ανά άτομο/12 ετών και άνω και 2,5 ευρώ μετ’ επιστροφής ανά άτομο/12 και κάτω.
Ο δήμος θα πάρει αν βρεθεί ο πλειοδότης, 50 λεπτά για κάθε επισκέπτη άνω των 12 ετών, την κατασκευή του χώρου στάθμευσης, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ + ΦΠΑ στου Γαλανού τον κάμπο.
Ο Πλειοδότης ακόμα θα πρέπει να συντηρεί τον δρόμο μήκους 7,5 χλμ. ετησίως με 80.000 ευρώ και η διάρκεια της παραχώρησης θα είναι για πέντε χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα δύο χρόνια.
Τώρα ο δήμαρχος είπε ακόμα οτι έτσι....
«Διαφυλάττουμε από όλες τις πλευρές το διαγωνισμό και η επισκεψιμότητα θα γίνεται με βάση τον κανονισμό λειτουργίας που προβλέπει περίπου 800 άτομα ανά ώρα», ... αλλά μάλλον δεν έβαλε τα καραβάκια μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: