Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ...

Τι κι αν η Πυροσβεστική και ο Δήμος φώναζαν 3 μέρες τώρα οτι δεν πρέπει να κάψουμε τα κλαδιά απο τα λιόφυτα μας.... παρανάλωμα γίναμε πάλι. 
Κουνουπίτσα δίπλα στην πόλη, Φαλάσαρνα, Κάμπος, Δραπανιάς, Κακόπετρος, Κοτσιφιανά, Φωτακάδο, Παλιά Ρούματα .... 
Ολονύκτιες μάχες λοιπόν απο τους πυροσβέστες του πυροσβεστικού σταθμού Κισάμου, που σε Κουνουπίτσα, Φαλάσαρνα, Δραπανιά, κατάφεραν να σβήσουν τις φωτιές, ενώ τώρα η προσοχή τους στην μεγάλη φωτιά του Κάμπου που είναι κοντά στο χωριό, μάλιστα το βράδυ οι κάτοικοι το πέρασαν στην πλατεία του χωριού, αλλά και στα Παλαιά Ρούματα (φωτο).
ΠΑΛΑΙΑ ΡΟΥΜΑΤΑ
ΦΩΤΟ Γ. ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ
Προσοχή στον αέρα σήμερα,100 χιλιόμετρα τρέχει και υπάρχει σχετική προειδοποίηση απο την Μετεωρολογική υπηρεσία για ακραία φαινόμενα ως το απόγευμα.

1 σχόλιο:

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ είπε...

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΫΠΕΥΘΥΝΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ
Εδώ και πολλές δεκαετίες, κάθε δυο το πολύ χρόνια, ξεσπούνε "ξαφνικές" τεράστιες πυρκαϊές από Πλάταν μέχρι Σφηνάρι, πάνω και κάτω από τον εκεί αμαξωτό, σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, μεταμορφώνοντας την πενέμορφη περιοχή σε καρβουνότοπο, τοπίο κόλασης του Δάντη....
Ω του θαύματος, μόνο τα εκεί δυο μαντριά κάποιων βοσκών δεν κάηκαν ποτέ ...φυσικά μέσα στα δεκάδες παραναλώματα πυρός των δεκαετιών!!!
Υπάρχει νόμος που απαγορεύει αυστηρότατα την βόσκηση σε καμμένες περιοχές για μια 5ετία. Ποτέ δεν εφαρμόζεται από τις "υπεύθυνες" αρχές!!! Ομερτά πανάθλιας συνένοχης σιωπής από αρχές, κατοίκους της περιοχής, εισαγγελείες, δασαρχείο κλπ... Κανείς τους δεν ξέρει. κανείς δεν είδε, κανείς δεν βλέπει και δεν ακούει τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια!... Και φυσικά δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη περιοχή η αναφορά μου, απλό παρ'άδειγμα είναι, αφορά όλες τις χιλιάδες περιοχές που καίνε κάποιοι ασυνείδητοι "άγνωστοι" είτε βοσκοί είτε οικοπεδοφάγοι είτε αρρωστημένα μυαλά κάθε είδους. Μια λέξη μόνο έχω να πω: Αίσχος!!!! "Δεν ξέρετε" κύριοι Πιλάτοι, ποιοι βάζουν συστηματικά τις φωτιές σε τεράστιες δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καίγοντας συχνά και περιουσίες άλλων;Εφαρμόστε επιτέλους έστω τον νόμο αυστηρότατης απαγόρευσης της βόσκησης σε κάθε καμμένη έκταση και απαγορεύστε στην πράξη, διαπαντός την οικοδόμηση σε καμμένη δασική περιοχή! Και τότε να δούμε να θα τολμούν να ξαναβάζουν τόσο θρασύτατα, τόσο συστηματικά, φωτιές οι "άγνωστοι" εμπρηστές! Κώστας Ντουντουλάκης