Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ

Αφιερωμένο σε όλους τους μαθητές που θέτουν στόχους.
Την αφορμή για την παρούσα δημοσίευση μου την έδωσε μια ανάρτηση, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του μέχρι και πέρυσι μαθητή μου Γιώργου Πόπα.
Ο Γιώργος είναι ένα παιδί που ήρθε με την οικογένειά του από τη Ρουμανία σε μικρή ηλικία. Τον γνώρισα σα μαθητή πριν από δύο χρόνια και είχε θέσει σα στόχο την είσοδό του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ). Ένα ταπεινό και ευγενικό παιδί με φοβερά μαθησιακά κενά κυρίως στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και κατ’ επέκταση στην κατανόηση του γραπτού αλλά και προφορικού λόγου. Ένα παιδί που «αγωνίσθηκε» σκληρά για δύο χρόνια και κατάφερε να πετύχει το στόχο του. Ένα παιδί του ΕΠΑ.Λ. Κισάμου που εισήχθη στα ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και για πολύ λίγα μόρια έχασε το αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένας πρωταθλητής στους αθλητικούς στίβους αλλά και στο «στίβο της θέλησης»
Ένα παιδί ΔΙΑΜΑΝΤΙ που πρέπει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους όσους ΘΕΛΟΥΝ να πετύχουν κάποιο στόχο. Ένα παιδί συνώνυμο της «Δύναμης της Θέλησης». Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που είχα για μαθητή μου αυτό το παιδί . Η επιτυχία του μου χάρισε μια από τις πιο έντονες συγκινησιακές στιγμές στη σχεδόν 25χρονη εκπαιδευτική μου καριέρα.
Καλή σταδιοδρομία φίλε Γιώργο.
Ζουριδάκης Νεκτάριος 
Διευθυντής ΕΠΑ.Λ. Κισάμου
Παραθέτω και ένα τμήμα της ανάρτησης του Γιώργο με τα όποια ορθογραφικά λάθη τη συνοδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: