Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ο  Μάρτιν είναι μόνιμος κάτοικος Βλάτους ...απολαυστικός, φιλόξενος, καλοσυνάτος και μας βάζει τα γυαλιά μερικών μερικών. Του αρέσει η περιοχή πολύ, έχει φτιάξει μια αγγλόφωνη ιστοσελίδα με το όνομα INAXORIO και διαφημίζει τα πάντα, απο εκδηλώσεις ως και που είναι ο καλύτερος καφές στην περιοχή. Τώρα φτιάχνει ένα υπέροχο μικρό μουσείο με την βοήθεια και την άδεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλάτους "Νέοι Ορίζοντες" όταν είδε πως είχαν πεταμένο τόσα χρόνια στις αποθήκες το υλικό απο το παλιό σχολείο που έκλεισε όπως και πολλά άλλα
 Η έκπληξη θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την επίσημη πρώτη για λίγους..... 
Έτσι μετά της Ποταμίδας, άλλο ένα σχολείο στην γειτονιά μας γίνεται μουσείο με το δικό του υλικό. Θρανία, χάρτες, βιβλία και φυσικά τετράδια και εργασίες μαθητών.

2 σχόλια:

giwrgos είπε...

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΒΛΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΒΛΑΤΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΤΛ,ΜΙΛΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΦΥΛΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,Η ΟΡΕΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΝ ΕΣΒΗΣΕ ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΕ, ΜΑΖΕΥΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΛΙΚΟ,ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ Ο MARTIN ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΙΝΑΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΜΕ ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΟ

ΓΕΩΡΓΙΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Κύριε Γεωργιλάκη εγώ έκανα μια ανάρτηση για τον φίλο μου τον Μάρτιν απο εκεί και πέρα μιας και βλέπω οτι ξέρεις ποιοι έκαναν την προσπάθεια να φτιαχτεί το Μουσείο γράψε τα ονόματα τους με πολύ χαρά θα τα αναρτήσω. Δεν είμαι υποχρεωμένος να γράψω ένα ένα όλους τους κατοίκους που σίγουρα κάτι θα έδωσαν για να φτιαχτεί και να εκτεθεί αυτός ο Θησαυρός. Το οτι τα αντικείμενα ήταν φυλαγμένα εκεί τόσα χρόνια το ξέρουν αυτοί που τα έβαλαν και κανείς άλλος. Τέλος όλοι πασχίζετε για διαφήμιση .. το ίδιο όμως και η σελίδα.