Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΙΣΑΜΟΣ

Εγώ στα 20 χρόνια που παρακολουθώ τα δημοτικά συμβούλια στην Κίσαμο πρώτα σαν δήμος Καστελίου Κισάμου και μετά σαν διευρυμένο Κισάμου πρώτη φορά μας βγάζουν έξω (δημότες και ΜΜΕ) από δημοτικό συμβούλιο.
Μάλιστα κλειστό δημοτικό συμβούλιο για τους πολίτες, με καταγραφή ότι θα πουν αλλά όχι ανακοινώσιμο ως και το 2019. Το 2019 μάλλον θα μπήκε σαν ημερομηνία εκλογών..... 
Το λόγο και θέμα της κουβέντας που θα επακολουθούσε δεν το μάθαμε, αλλά λίγο μετά τις 09.00 μ.μ μπήκαν στην αίθουσα ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης και ο κ. Μανώλης Γιαννούλης ιδιοκτήτης του πυρηνελουργείου στον Κορφαλώνα. 
Πάντως αφού ο νόμος το επιτρέπει κάτι τέτοιο, όπως είπαν με ένα στόμα Δήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, θα ήθελα να ήξερα με ποιον τρόπο δεν θα βγουν στην φόρα οι συζητήσεις μιας και όλοι αποκλείεται να συμφωνήσουν. Η μόνη πιθανότητα είναι να ορκιστούν σε κάτι ιερό, χαχαχαχαχα πάντως παπά δεν είδα εκεί κοντά.
Τέλος πάντων.... αλλά τι κρυφό θα κουβεντιάσουν από τα αυτιά των δημοτών; Αν ήθελαν κάτι κρυφό να πουν -υψίστης σημασίας- θα έπρεπε να ήταν άλλη μέρα, άλλη ώρα, και όχι στην διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου να απαιτήσουν να βγουν οι πολίτες έξω.
- Μπράβο στον κ. Κουκουράκη που δεν συμφώνησε σε κάτι τέτοιο.. ίσως ο μοναδικός, οι υπόλοιποι μάλλον δεν κατάλαβαν, ή βρέθηκαν προ εκπλήξεως.
Υ.Σ Ένας πολίτης που δεν ήθελε να βγει από την αίθουσα τον έκανε σηκωτό η αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: