Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ;

Μετά το Αρχαιολογικό Μουσείο που είναι ίσως το μοναδικό έργο που ξετέλεψε στην Κίσαμο και το διαχειρίστηκαν 5 δήμαρχοι, τι άλλο μπορούμε να απαιτήσουμε απο την αρχαιολογία; 
 - Ποληρρυνία-Φαλάσαρνα είναι θέματα που θα έκαναν την διαφορά στην περιοχή μας, αλλά είναι δύσκολο η γρήγορη αξιοποίηση των, για τους γνωστούς λόγους, γραφειοκρατικοί και οικονομικοί, οπότε τι να απαιτήσουμε; Μια λύση η αξιοποίηση των πολλών και θαυμάσιων ψηφιδωτών μας. Εκατοντάδες τ.μ ψηφιδωτών βρίσκονται σκεπασμένα, διάσπαρτα στην πόλη, άλλα είναι στις αποθήκες της αρχαιολογικής υπηρεσίας, αλλά περιμένουν ένα στέγαστρο και προσωπικό στο Κέντρο Υγείας. για να αποκτήσουμε και τουρισμό στην πόλη.
Το πρώτο ανοικτό μουσείο ψηφιδωτών, δεν είναι όνειρο απατηλό αλλά πολύ κοντά αρκεί να το πιστέψουμε. 
Για να δούμε αν το πιστέψουν και άλλοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: