Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ..... ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

Με επιστολή του σε αγγλόφωνο τοπικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης, που κοινοποίησε και στον Δήμαρχο Κισάμου, ο κ. Jan Parker αναφέρει:
«Είμαστε από το Ηνωμένο Βασίλειο και μείναμε στην Κίσαμο την περασμένη εβδομάδα. Αναρωτιέμαι γιατί δεν γίνεται τίποτα με τις μοτοσικλέτες που τρέχουν στους δρόμους και διαταράσσουν την ειρήνη του καθενός.
Μία ομάδα μοτοσικλετιστών στην πόλη νομίζει ότι τους έχει δώσει ο Θεός το δικαίωμα να τρέχουν πάνω – κάτω στους δρόμους γύρω από την πλατεία Τζανακάκη, όλες τις ώρες, νύχτα και μέρα.
Φαίνεται πως δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν με το χρόνο τους από το να ακούνε τις μηχανές και τις σπασμένες εξατμίσεις.
Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να κάνουμε το ίδιο!
Μαρσάρουν τις μηχανές, κάνουν σούζες και σπινιαρίσματα με τις μοτοσικλέτες, κάποιοι είναι τρεις σε κάθε μηχανή, κανείς δεν φοράει οποιοδήποτε εξοπλισμό ασφαλείας.
Αποτελούν κίνδυνο για τους ίδιους και τους άλλους – υπάρχουν πολλοί πεζοί, ανάμεσά τους και παιδιά που παίζουν στην πλατεία ή μπροστά από το μουσείο.
Γιατί η αστυνομία δεν κάνει απολύτως τίποτα; Δεν είδα κανέναν αστυνομικό στην πλατεία. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της περιοχής είναι ικανοποιημένοι με αυτή την κατάσταση.
Ως επισκέπτης το βρίσκω απίστευτο που κανείς δεν κάνει κάτι για να σταματήσει αυτή η απόλυτα «εγωιστική» συμπεριφορά.
Το πως θα βοηθήσει αυτή η επιστολή, δεν το γνωρίζω. Πλησιάζουμε προς το τέλος των διακοπών μας στην Κίσαμο, που δεν ήταν και τόσο χαλαρές όπως πιστεύαμε και νομίζω πως το ίδιο θα αισθάνονται και άλλοι που έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με εμάς.
Ίσως τα σχόλιά μου να «εμπνεύσουν» κάποιον στην Κίσαμο να ενώσει τους κατοίκους και να τελειώνουμε με αυτές τις συμπεριφορές. Σίγουρα, δε μπορεί να είναι καλό για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τους κατοίκους που ζουν καθημερινά αυτή την κατάσταση, ιδίως δε τους ηλικιωμένους.
Ελπίζω κάποιος να αναλάβει δράση – δεν είναι σωστό που ακόμη δεν έχει υπάρξει αντίδραση, όσο πιο πολύ χρόνο συμβαίνει αυτό, τότε τα χειρότερα θα έρθουν και σίγουρα κάποιος θα τραυματιστεί αλλά τότε θα είναι αργά.
Αυτή η επιστολή αφορά τους κατοίκους της Κισάμου και ελπίζω να κάνετε κάτι. Πρέπει να αλλάξει αυτό για τους κατοίκους της περιοχής. Θα φύγουμε από την πόλη σύντομα, αλλά οι συμπεριφορές αυτές θα παραμείνουν, από εκείνους που χάλασαν τις διακοπές μας, ως ένα βαθμό.
Jan Parker

Δεν υπάρχουν σχόλια: