Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΜΒΟΣ ΠΟΛΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Και τέλος ερχόμαστε στον πιο έτοιμο για την περίσταση κόμβο που βέβαια και αυτός δεν είναι ο κανονικός μιας και στα σχέδια που βρίσκονται ακόμα στα συρτάρια, θα γίνει λίγο παραπέρα και θα είναι ο κόμβος που θα ενώνει την πόλη της Κισάμου, το λιμάνι που θα γίνει πύλη εισόδου εξ δυτικών!!!, τα χωριά του νότιου άξονα Καλουδιανά ως και Χρυσοσκαλίτισσα αλλά και βόρια προς τον Κορφαλώνα. 
Είναι και αυτός σε χειμερία νάρκη και οι ταμπέλες οι περισσότερες αυτοσχέδιες και ιδιωτικές, με κάμποσες μελέτες ανάπλασης που και αυτές κάπου κόλλησαν.
Δυστυχώς η Κίσαμος είναι ριγμένη στην υπόθεση του ΒΟΑΚ και αυτό το ξέρουν όλοι, απλά το υπενθυμίζουμε που και που μπας και συγκινηθεί κανένας φορέας να κάνει κάτι....
Κατά τ' άλλα το κομμάτι Κίσαμος - Κολυμβάρι είναι παραδομένο και δεν χρειάζεται τίποτα, ούτε συντήρηση, ούτε καθάρισμα, ούτε περιποίηση ... είναι μια χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: