Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ -ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

"Νότια ανατολικά της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στα Νοπήγια και στην νοτιοδυτική πλαγιά του λόφου υπάρχουν δυο τετράγωνοι πύργοι οι οποίοι ενώνονται με τείχος μήκους 33 βημάτων. Το τείχος και οι πύργοι είναι φτιαγμένοι με ακανόνιστες πέτρες διαφόρων μεγεθών. Πρόκειται για φρούριο,ενώ απο την τοιχοδομία φαίνεται οτι κατασκευάστηκε απο Έλληνες ή Γενουάτες τον 13ο αιώνα." Πάσλευ 1834
Για την ίδια περιοχή ο Pococke αναφέρει το 1738 που επισκέφτηκε την περιοχή οτι είδε τα τείχη ένα σπίτι ερειπωμένο αλλά και μια εκκλησία μέσα στο φρούριο!
Ίσως είναι αυτό το φρούριο που φαίνεται στον χάρτη του Μοροζίνι του 1668! (βλέπε κύκλο με τα δυο φρούρια της Κισαμόπολης και της Ασπρολομονιάς!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: