Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΩΝ

Η Λέσβος έχει το απολιθωμένο δάσος και κάθε χρόνο πραγματοποιεί την Διεθνή Συνάντηση Νέων Παλαιοντολόγων με συμμετοχή 90 νέων Παλαιοντολόγων από όλο τον κόσμο. 
Η Κίσαμος με τα πρώτα αποδεδειγμένα βήματα ανθρώπου στο έδαφος της, μάλλον πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την πραγματοποίηση ενός παρόμοιου συνεδρίου που θα δώσει και τουριστική ωθήσει αλλά και θα δημιουργήσει και ένα τουρισμό που δεν τον περιμέναμε.
Η Κίσαμος είναι γεμάτη απο γεωλογικά μνημεία και περιοχές οικολογικού ενδιαφέροντος που νομίζω οτι θα είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή για να καθιερωθούμε (κρυφά είμαστε) σαν μια περιοχή με τεράστια μοναδικότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: