Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

.

.

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ

Σε αυτές τις φωτογραφίες βλέπουμε πως ξεκίνησαν τα πρώτα θερμοκήπια στον κάμπο της Φαλάσαρνας....
Νικολακάκης Γιάννης (φώτο 1-2), Μπενιουδάκης Νίκος (φώτο 2-3), Χουρδάκης Γιώργος ήταν οι πρώτοι που δειλά - δειλά το 1962-65, ξεκίνησαν να φτιάχνουν τα πρώτα θερμοκήπια στον Φαλασαρνιώτικο κάμπο. Διακρίνονται και γεωπόνοι ένας εξ αυτών και ο Μανιατάκης Αντώνης.
Ο Μπενιουδάκης Νίκος με την γυναίκα του έξω απο το πρώτο θερμοκήπιο του, που είχε τα καλάμια για αντιανεμικά και καλλιεργούσε αγγούρια.
Εκείνη την εποχή οι γεωπόνοι που έσπρωξαν στην κυριολεξία τους κατοίκους του Πλατάνου να ξεκινήσουν τα θερμοκήπια ήταν ο Γεωργούσης Νίκος, Μιχελάκης Νίκος και ο Μανιατάκης Αντώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: