Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΡΗΓΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ.....

Και οι eparxies.gr καυτηριάζουν σήμερα την παρατεταμένη αδράνεια της καθίζησης.....
"Δεν είναι μόνο το Καλαμάκι, στο οποίο τα αντανακλαστικά που επέδειξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στις παροτρύνσεις του «Κυρίου Έπαρχου» ήταν ομολογουμένως ταχύτατα, για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει προκαλέσει η διάβρωση σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού.
Στην Εθνική Οδό Χανίων Κισάμου, τα προβλήματα που αφήνει πίσω του ο χειμώνας είναι αρκετά (κυρίως απότοκα των κατολισθήσεων) ωστόσο το σημαντικότερο καταγράφεται αυτή την ώρα σ’ ένα σημείο που δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν: την περιοχή «Πλακάλωνα» και το ρεύμα από Καστέλι προς Χανιά.
Η κατάσταση εκεί είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνη.
Το ρήγμα που έχει προκαλέσει η καθίζηση του οδοστρώματος, δημιούργησε στην κυριολεξία ένα πραγματικό σκαλοπάτι που απειλεί τον οποιοδήποτε οδηγό, τύχει να περάσει τις νυχτερινές κατά βάση ώρες από το συγκεκριμένο σημείο και φανεί λίγο λιγότερο προσεκτικός.
Η προληπτική σήμανση που έχει τοποθετηθεί για να ενημερώνει τους οδηγούς κρίνεται ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ. Το κακό όμως, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να συμβεί.
Πριν από δυο περίπου χρόνια, στο ίδιο ακριβώς σημείο, τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας κλήθηκαν ν’ αντιμετωπίσουν και πάλι την ίδια δύσκολη-επικίνδυνη κατάσταση.
Τότε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης είχε κάνει ό,τι ακριβώς έπρεπε και, παρά τη χρονική καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
Κύριε Βουλγαράκη, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να πράξετε άμεσα αντιστοίχως, γιατί θα θρηνήσουμε θύματα και το αίμα των τριών νεαρών παιδιών που χάθηκαν το Σάββατο στην άσφαλτο των Χανίων, ακόμη «καίει».
Όλοι οι οδηγοί που διασχίζουν το συγκεκριμένο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού, περιμένουν τις δικές σας πρωτοβουλίες.
Άμεσα…
Φιλικά και Καλοπροαίρετα
Ο Κύριος Έπαρχος

Υ.Σ  Χθες το βράδυ το τροχαίο δεν έγινε εκεί αλλά αν γινόταν τι θα λέγαμε σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: