Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΒΡΕΘΗΚΑΝ 2 ΝΕΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Ξεκίνησαν με την εποπτεία της ΕΦΑ Χανίων οι εργασίες στους εξωτερικούς τοίχους της εκκλησίας του Αρχιστράτηγου Μιχαήλ στην πλατεία Τζανακάκη. Η εκκλησία παρουσιάζει ρωγμές σε διάφορα σημεία πάνω από τις εισόδους και τα σαθρά ή φουσκωμένα επιχρίσματα στους τοίχους θα αφαιρεθούν ώστε να η εκκλησία που είναι προστατευόμενο μνημείο να αναδειχθεί και να γίνει επισκέψιμη.
Με την αφαίρεση των εξωτερικών σουβάδων, έδειξαν δυο νέες πόρτες που τόσα χρόνια κανείς δεν ήξερε. Η μια βρίσκεται στα βόρεια (φωτο 2) και η άλλη είναι στην νότια μεριά εκεί που είναι σήμερα η κυρία είσοδος. Στις εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνεται και η αποκατάσταση του Καμπαναριού που σήμερα είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: