Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Το 4ο Νηπιαγωγείο Κισάμου θα βραβευτεί την Παρασκευή (20/1) στις 18:30 το απόγευμα, με "πράσινη σημαία", από το Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Οικολογικών Σχολείων (ECO School). Το γεγονός αυτό αποτελεί επιβράβευση για το σχολείο αυτό που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων, αν μη τι άλλο, είναι πρωτοποριακές. Στις δράσεις του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου ανήκουν η ανταλλακτική βιβλιοθήκη, η προσομοίωση της Μινωικής ανασκαφής, το "εικονικό" τηλέφωνο για παραμύθια, αλλά και η εφημερίδα "Τα Μαντάτα του 4ου" (που ήδη έχει βραβευτεί άλλες τρεις φορές), καθώς και άλλες δράσεις. 
Το 4ο Νηπιαγωγείο Κισάμου έχει την αμέριστη συμπαράσταση και τη στήριξη (όπως και όλα τα σχολεία της Κισάμου) του Δήμου Κισάμου, της Α' βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κισάμου, αλλά και των γονέων των παιδιών που και αυτοί συνεισφέρουν με διάφορους τρόπους.
Η Διευθύντρια του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου, Άννα Στεφανουδάκη τονίζει: Λίγο πριν τα Χριστούγεννα μας κάλεσαν από τα Οικολογικά Σχολεία να μας δώσουν την "πράσινη σημαία". Έχουμε την τιμή το σχολείο μας να γίνει το πρώτο στην Κίσαμο και το τρίτο στα Χανιά, με την "πράσινη σημαία". Μας βραβεύει ένα Διεθνές Δίκτυο που επιβραβεύει τα σχολεία που έχουν οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση. Εμείς συνεχίζουμε τις δράσεις μας και για φέτος μάλιστα, είμαστε σε ένα άλλο δίκτυο, της "Αειφόρου ανάπτυξης", που είναι πιο σημαντικές και πιο δύσκολες οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε, αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας, Βασίλης Γλαμπεδάκης δηλώνει: Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια του 4ου Νηπιαγωγείου και ευχαριστούμε την κ. Στεφανουδάκη και τους ανθρώπους του σχολείου γιατί κάνουν πράγματα για το καλό των παιδιών μας. Είναι τιμή για το Δήμο μας που το 4ο Νηπιαγωγείο βραβεύεται. Σαν Δήμος Κισάμου ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Α' βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κισάμου κ.Κουφάκη Μιχάλη για την τεράστια δουλειά που κάνει. Επίσης, την αντιδήμαρχο Σταυρούλα Βαρουχάκη που συνεπικουρεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Η εκδήλωση βράβευσης του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου από την Eco School θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 18:30, στο Δημαρχείο Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: