Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ....

Ένα επώνυμο e-mail που έλαβα χθες....
Τις μέρες του Πάσχα επισκεφτήκαμε την Κίσαμο. Μείναμε σε γνωστό ξενοδοχείο μέσα στην πόλη, συμπαθητικό μέρος, όπως συμπαθητικοί και φιλικοί οι κάτοικοι του. Ένα απόγευμα αργά, γυρίζοντας από μια βόλτα μέσα στην πόλη φτάσαμε στην πλατεία του Μουσείου (Τζανακάκη). Το είχαμε επισκεφτεί το πρωί είναι στολίδι. Είπαμε να καθίσομε να φάμε ένα παγωτό εκεί στην πλατεία, στο ιστορικό κέντρο όπως διαβάσαμε στον "οδηγό" της πόλης, να βλέπομε και λίγο την θάλασσα. Όταν φτάσαμε η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Όλη η πλατεία ήταν γεμάτη αυτοκίνητα, ένα πάρκινγκ απέραντο, τα δε μηχανάκια σβούριζαν προκαλώντας σου πονοκέφαλο. Δεν το είχαμε δει πουθενά αλλού αυτό. Φύγαμε απογοητευμένοι.
Κρίμα ένα μέρος συμπαθητικό που σε πρώτη μοίρα είναι το αυτοκίνητο, τα μηχανάκια  και ύστερα οι άνθρωποι.
Δυο επισκέπτες του Καστελλιού
Β.Κ, Δ.Λ
Πάσχα 2016


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το να βαλουν κονουσ βιδομενους κατω για να μην παρκαρει κανεις δεν πιστευω να το εχει σκεφτει σαν λυση ο δημος... Και μπορουν να αφησουν ενα κενο 2-3m απο την μερια του περιπτερου για τα ταξι αν θελουν.

Ανώνυμος είπε...

Ασε καλυτερα αλυσιδες βλεπω παντου σε λιγο