Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΔΥΟ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑ

 Η παραπάνω επιγραφή η οποία ανακαλύφτηκε το 1893 και τοποθετήθηκε ανάποδα στην δυτική είσοδο του ναού των 99 Πατέρων περιέχει δυο διαφορετικά σκαλίσματα.
Το παλαιότερο "Α ΠΟΛΙΣ Α ΠΟΛΛΥΡΗΝΙΩΝ ΑΝΕΘΕΚΕ ΑΡΕΑ ΑΚΡΟΤΑΤ(Ω) ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ"  Η πόλις των Πολυρρηνίων αφιέρωσε (το άγαλμα) του Αρέα (1*) γιου του Ακρότατου βασιλιά των Λακεδαιμονίων
και η μεταγενέστερη 
"Α ΠΟΛΙΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΑΙΣΑΡΑ ΘΕΟΥ ΥΙΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟΝ"  
Η πόλη (των Πολυρρηνίων) στον σεβαστό αυτοκράτορα Καίσαρα Αύγουστο(2*) γιο του Θεού
Η επιγραφή σήμερα είναι θαμμένη στην βάση του τοίχου.
και η δεύτερη επιγραφή που βρίσκεται στο δυτικό μέρος του ναού και η χάραξη λέει
ΓΝΑΙΟΝ ΚΟΡΝΗΛΙΟΝ
ΓΝΑΙΩ ΥΙΟΝ ΣΚΙΠΙΩΝΑ
ΙΣΠΑΝΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΑΝ 
Α ΠΟΛΙΣ
Οι Πολυρρήνιοι τίμησαν με την επιγραφή αυτήν τον Γναίο Κορνήλιο (3*) γιο του Σκιπιώνα σαν ευεργέτη της πόλης.

Για την Ιστορία
*1. Ο Αρέας ήταν  βασιλιάς της Σπάρτης γεννήθηκε το 309 π.Χ και πέθανε το 264 π.X. διαδέχτηκε σε πολύ μικρή ηλικία τον πατέρα του Ακρότατο που σκοτώθηκε.
*2. Ο Αύγουστος (Gaius Iulius Caesar Octavianus Augustus ήταν ο ιδρυτής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ο πρώτος της αυτοκράτορας, κυβερνώντας από το 27 π.Χ. έως το θάνατό του το 14 μ.Χ
*3. Ο Γναίος Κορνήλιος της οικογένειας του Σκιπίωνα πέθανε το 139 π.Χ και ο τάφος του έχει βρεθεί στην Ρώμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: