Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΗΜΕΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

9ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας 
Για 9η συνεχόμενη χρονιά η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου συνεχίζει την προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού, των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και τον τοπικών προϊόντων μέσω του θεσμού του φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας. Το 2016 συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε την προηγούμενη χρονιά με την εξέλιξη, ποιοτική αναβάθμιση και μετονομασία του μέχρι τότε ‘’Αγροτικού Αυγούστου’’ και αναδεικνύουμε ξεχωριστά την κάθε πτυχή της κουλτούρας μας μέσω του διαχωρισμού του φεστιβάλ σε 2 διαφορετικά κομμάτια. Το 9ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας θα πραγματοποιηθεί από 5 έως και 21 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει 2 διαφορετικές θεματικές ενότητες οι οποίες αναλυτικά θα είναι:
Από 5 έως και 13 Αυγούστου – Ημέρες γευσιγνωσίας
Παραδοσιακά κρητικά προϊόντα (τυρί, μέλι, λάδι κ.α.) από επαγγελματίες παραγωγούς του πρωτόγεννη τομέα οι οποίοι εκθέτουν τα προϊόντα τους στο κοινό παρουσιάζοντας την παράδοση, την γεύση και την μοναδικότητα των Κρητικών προϊόντων.
Από 14 έως και 21 Αυγούστου – Ημέρες Δημιουργίας
Η τέχνη της χειροποίητης δημιουργίας αποτελούσε και αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα ξεχωριστό κομμάτι μοναδικό και ιδιαίτερο. Εκθέτες από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, την τέχνη τους και την φιλοσοφία τους.
Ταυτόχρονα και στα 2 κομμάτια, η μουσικοχορευτική παράδοση θα παρουσιαστεί από συλλόγους της περιοχής και όχι μόνο, θα ανταλλάξουμε ιδέες και εικόνες, ώστε να παρουσιαστεί στον επισκέπτη μια πραγματική εικόνα της κουλτούρας μας με την φιλοξενία να αποτελεί το κύριο στοιχείο αυτής. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι ταυτόχρονα με τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες θα αφορούν συγκεκριμένα κομμάτια της κουλτούρας μας όπως για παράδειγμα το ράψιμο μιας παραδοσιακής Κρητικής στολής, η δημιουργία εδεσμάτων με την χρήση αποκλειστικά και μόνο παραδοσιακών προϊόντων και άλλα. Σε αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο η συμμετοχή των παραδοσιακών συλλόγων της περιοχής αλλά και της ένωσης πολιτιστικών φορέων επαρχίας Κισσάμου τους οποίους και καλούμε να συμμετέχουν ενεργά με μοναδικό σκοπό την σωστή παρουσίαση της κουλτούρας μας και της παράδοσής μας στους επισκέπτες της πόλης. Τέλος καλούμε όλους τους φορείς και συλλόγους της Κισσάμου που έχουν συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση του φεστιβάλ να τις καταθέσουν εγγράφως μέχρι και την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.
Για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου
Ο πρόεδρος
Δερουκάκης Μανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: