Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΩΝ 99 ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑ

Η 8η επιγραφή κατά Άγγελου Martinez με δυο ονόματα, ΛΑΜΑΧΟΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΚΛΗΣ.
Δεν είναι εξακριβωμένο αν προκειται για τον γνωστό στρατηγό του Περικλή ή απλά μια συνωνυμία, ο επιγραφολόγος Α. Martinez πιστεύει οτι η επιγραφή είναι του 2ου αι π.Χ. βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της εκκλησίας ΤΩΝ 99 Πατέρων στην Πολυρρήνια .

Για την Ιστορία 
Ο Λάμαχος ήταν στρατηγός του Περικλή 470-410 π.Χ ανήκε στην Οινηίδα φυλή. Δεν υπάρχουν όμως άλλα στοιχεία για την οικογενειακή και προσωπική ζωή του σημαντικού αυτού στρατηγού, πέραν του ότι ήταν αρκετά φτωχός και παράλληλα πολύ τολμηρός και ανδρείος. Επίσης, επειδή τον εμπιστευόταν ιδιαίτερα ο Περικλής του ανετίθετο συστηματικά να συλλέγει τους φόρους από τις σύμμαχες πόλεις. Πέρασε σχεδόν όλη τη ζωή του μέσα στα καράβια, άλλοτε πολεμώντας και άλλοτε ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα για να επιβάλλει την παρουσία των Αθηναίων στα μέλη της Συμμαχία της Δήλου και να εισπράττει φόρους για το κοινό ταμείο.
Ενδεχομένως να πέρασε και από δω για μια θυσία... στην Πολυρρήνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: