Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Καλά κούλουμα και Σαρακοστή, οι τελευταίες δραστηριότητες στην περιοχή της Κρήτης είναι αναμενόμενες για τον Ελλαδικό χώρο – ημερολογιακά, οι μικρές αυτές δραστηριότητες έχουν αναφερθεί στην παρακάτω λίστα αναμενόμενων σεισμικών δραστηριοτήτων με κατάληξη στις 30 Μαρτίου 2016, επειδή οι δραστηριότητες είναι πολύ επιφανειακές και στο χερσαίο τμήμα της δυτικής Κρήτης είναι αναμενόμενο να υπάρχει δραστηριότητα που ανησυχεί τους κάτοικους της. Και ότι και αν συμβαίνει τώρα δεν έχει  βάσιμα στοιχεία για να ανησυχεί ο κόσμος. Εκτός αν σε κάποιους συμφέρει να έχει ανησυχία ο κόσμος. Η δικαιολογημένη ανησυχία θα είναι κοντά στις 23/3 και ευτυχώς αναμένεται να είναι η κορύφωση με πιο έντονη δραστηριότητα  που ίσως -και- να είναι οριακά των 5r. Χωρίς τα περαιτέρω επακόλουθα που όλοι φοβούνται … όποτε απλά μπορούμε να ανησυχούμε για τις παρούσες και την τότε διέλευση καθώς δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις.
ΠΗΓΗ

Μην ξεχάσετε οτι η προηγούμενη πρόβλεψη ήταν για τις 14 αλλά δεν επαληθεύτηκε...τώρα το ανησυχητικό για μας δεν θα είναι ούτε στις 23 που αναφέρει ο παραπάνω σεισμομάντης αλλά οτι θα έχουμε ακόμα 16 μέρες με σεισμούς καθημερινά.

10 σχόλια:

John Bardopoulos είπε...

eυχαριστω για το σχολιο, αλλα "ξεχνατε" να κρινετε και την εισαγωγη.... οπως και τις προηγουμενες ανακοινωσεις που εχουν κατατεθει στον ΟΑΣΠ, για την αναμενηνη που ηταν για τις 8 Φεβρουαριου 2015 ειχα πει ότι θα καθυστερηση και η δραστηριοτητα της 15 Φεβρουαριου στον Πυργο εγινε μεσα στο "πλαισιο" που ειχα πει.

Μπαρδόπουλος Ιωάννης 6974159292

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Δυστυχώς κύριε Μπαρδόπουλε τα ίδια ας έλεγαν και πριν κάμποσο καιρό (όχι εσείς) για επικείμενο σεισμό 5.6-6R στις 14 Μάρτη προκαλώντας αναστάτωση και πανικό. Το φαινόμενο που ξέρετε για την Κίσαμο είναι εδώ και δυο μήνες ξεκίνησε από μια συγκεκριμένη περιοχή (Χρυσοσκαλίτισσα -Ελαφονήσι) και προχωράει δίχως να έχει τέλος. Σε αυτό το γεγονός θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη σας ..αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα την πρόβλεψη.
Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή των 9-χωριών έχει ξεκινήσει από τα μέσα του Νοέμβρη με μικρές δονήσεις (2 με 3 ανά εβδομάδα) και έχουν ενταθεί μετά την Πρωτοχρονιά. Όσο για τις προβλέψεις είναι σαν τους κ.... , όλοι έχουν από έναν.
Δυστυχώς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε μιας και κανένα σύστημα πρόβλεψης σεισμών δεν έχει επαλήθευτεί, τουλάχιστον επίσημα. Τα όποια ανεπίσημα συστήματα πρόβλεψης βασίζονται σε μαθηματικά μοντέλα τα οποία στηρίζονται στις πιθανότητες, άρα τίποτα χειροπιαστό, τουλάχιστον για μένα... Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ζούμε σε σεισμογενή περιοχή, οπότε ψυχραιμία και υπομονή.
Κογχυλάκης Κυριάκος
Σύμβουλος Τ.Κ. Βάθης (Κούνενι)

John Bardopoulos είπε...

Κε Παπαδάκη, δεν γνωρίζω ποιοι λέγανε για σεισμό στις 14 Μαρτίου στην περιοχή σας.

Μάλλον κάποιοι "καλοθελητές" ή ακόμα και ύποπτου ηθικής άτομα κινούμενα με δόλια πρόθεση, σπέρνουν φήμες και πανικό οπού και οπότε μπορούν. Αυτοί κατά την προσφιλή τακτική του διαδίκτυου είναι ανώνυμοι.

Από πλευράς μου στην 14η ενημέρωση του ΟΑΣΠ στις 11 Μαρτίου και με αριθ. προτ. 522 έχω σαν μέρες αναμενόμενης δραστηριότητας από την 14η έως την 16η Μαρτίου με όριο δυο επιπλέον μέρες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, αντιλαμβάνομαι ότι "φωστήρες του διαδικτύου" παραποιήσαν τα γραφόμενα μου από πρόθεση, όπως προείπα είναι και ανώνυμοι.

Από πλευράς μου πάγια τακτική είναι και η ενημέρωση του κοινού η οποία πραγματοποιείτε στο http://johnbardopoulos.blogspot.com , και και να αναρτώ τις πρωτοκολλημένες ενημερώσεις του ΟΑΣΠ. Έτσι και στην ανάρτηση της 14ης, - πρωτοκολλημένης, ενημέρωσης του ΟΑΣΠ - που είναι εδώ: http://johnbardopoulos.blogspot.gr/2016/03/14.html . Όπου από την πλευρά μου έχω "σβήσει" -και στην 13η ενημέρωση του ΟΑΣΠ μόνο- από την δημοσία ανάρτηση τις περιοχές για τις οποίες ανησυχώ. Ταυτόχρονα δεν έχω Δημοσιοποίηση στο τι έχω ενημέρωση στον ΟΑΣΠ , πχ περιοχές. Οπότε για την περιοχή σας δεν συντρέχει λόγος μεγαλύτερης ανησυχίας!

Γιαυτο τον λογο πραγματοποίησα και σχόλιο στο Flash news με την σχετική μου ανάρτηση που είναι αυτή: http://johnbardopoulos.blogspot.gr/2016/03/blog-post_13.html. Με απώτερο σκοπό ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΥΣΗΧΙΑ καθώς υπήρξαν πολλές δημοσιεύσεις από την διαχείριση του Flash News, προφανώς επειδή υπήρχε έντονη ανησυχία στον ευρύτερο πληθυσμό. Όπως προείπα ύποπτου θήκης άτομα από πρόθεση διαβάλανε τα γραφόμενα μου και την ενημέρωση καθώς από πλευράς μου δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τις περιοχές για τις οποίες ενώ ενημερώσει τον ΟΑΣΠ.

το "κοβω" γιατι ειχα το μυνημα Το HTML σας δεν μπορεί να γίνει δεκτό: Πρέπει να είναι 4.096 χαρακτήρες το μέγιστο

John Bardopoulos είπε...



το "κοβω" γιατι ειχα το μυνημα Το HTML σας δεν μπορεί να γίνει δεκτό: Πρέπει να είναι 4.096 χαρακτήρες το μέγιστο


Κε Παπαδάκη, ευχαριστώ και πάλι για το σχόλιο σας, φυσικά και για την ανάρτηση σας, άλλα θα ήταν θεμιτό και σεβαστό να είναι και σε σχολιασμό το τι έχει κάνει το άτομο που δέχεται την κριτική - την οποια κριτική. Σαν άτομο που δέχεται την κριτική σας καλώ να δείτε το τι έχω πει, με πρωτοκολλημένες ενημερώσεις στον ΟΑΣΠ και μετά να μου αποδοθούνε και παρατσούκλια.

Μην ξεχνάτε ότι πολλοί απατεώνες αστρολογουντες, μέντιουμ και άτομα που ίσως με τα ονόματα τους να πρωταγωνιστούν στις αναρτήσεις του ποινικού κωδικά στις εισόδους δικαστήριων, ψάχνουν να βρουν αφορμές για Άγρα αθώων θυμάτων. Εκμεταλλευόμενοι, συχνά, χυδαία τις χρονοβόρες και πολύ κουραστικές ατομικές εργασίες άλλων ιδιωτών ερευνητών. Μάλιστα, έχω πληροφορηθεί για τέσσερα άτομα που "διαφημίζονται" με αυτόν τον τρόπο. Μάλιστα, κάποιοι έστησαν και μια ολόκληρη επιχείρηση σχετικών δημοσιεύσεων με ψευδής σχολιασμούς που δικαιώνουν τον ... διαφημιζόμενο.

Από πλευράς μου θα ήταν πολύ πιο εύκολο για μένα να εφαρμόσω μια τακτική περαιτέρω - και γκρίζας διαφήμισης μου - ώστε να έχω την Πολύ Πλουσία Άγρα πελατών φυσικά στοχεύοντας και στην άγνοια τους και δεν θα έμπαινα στο κόπο να χάσω τον χρονο μου στην ημερίδα από τον Δήμο Γαλατσίου στην Αθήνα. Το σχετικό video μπορείτε να το δείτε και εδώ http://johnbardopoulos.blogspot.gr/2016/01/log οπού και στον χρόνο μου το πρώτο που λέω από πλευράς μου, σχεδόν με το καλημέρα, είναι ότι αυτό που γνωρίζω Δ Ι Δ Α Σ Κ Ε Τ Α Ι.

Μάλιστα, στο ίδιο video λέω ότι η εργασία αυτή πραγματοποιείτε από ένα μονό άτομο - τον υποφαινόμενο.

Αν ήθελα θα μπορούσα πολύ εύκολα και από του πονηρού, κινούμενος και με δόλιο τρόπο να το διαφημίζω σαν ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ γεγονός που ΔΕΝ κάνω!!!!

Κε Παπαδάκη, σαν απλός άνθρωπος δεν θέλω να γίνει τίποτα από σεισμικά φαινόμενα ή αν γίνουν να είναι ελαφρές δονήσεις ή υποθαλάσσιες και μεγάλου βάθους. Δυστυχώς όμως οι 14 επίσημες ενημερώσεις του ΟΑΣΠ και οι επιβεβαιώσεις λένε άλλα. Ότι θέλετε συγκεντρωτικά μπορείτε να τα βρείτε στην δέξια πλευρά του http://johnbardopoulos.blogspot.com.

Εν κατακλείδι, ευχαριστώ για τον χρόνο τον δικό σας και των αναγνωστών σας, ελπίζω και εύχομαι πάντα να τα λέμε υπό - πολύ - κάλες συνθήκες.

Πάντα στην διάθεση σας, φυσικά και στις απορίες σας ...
Μπαρδόπουλος Ιωάννης - 6974159292 & johnbardopoulos@gmail.com

John Bardopoulos είπε...

... η ακόμα, ακόμα για την περιοχής σας ,που ανησυχείτε, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν θα υπάρξει λόγος θα είναι μετά από την επομένη ανάρτηση λίστας σεισμών και μόνο αν έχουμε αφετηρίες από την λατινική Αμερική που να "στοχεύουν" την περιοχή της Κρήτης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ανησυχητικό, πάρα μονό ότι έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής...

John Bardopoulos είπε...

... φυσικά, παρακολουθείτε μη τυχών και εμφανιστούν τα πρόδρομα φαινόμενα, όπως υπερβολική άνοδος θερμοκρασίας χερσαίου έδαφος, και θάλασσας. Οσμή μεθάνιου (στην θάλασσα) και φυσικά άδειοι ψαρότοποι .

John Bardopoulos είπε...

Το σωστο λινκ για την εκδηλωση στο Γαλατσι ...

http://johnbardopoulos.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html

John Bardopoulos είπε...

οι δραστηριότητες στο ελληνικό υπέδαφος σε δυο ξεχωριστές λίστες από 2r και μεγαλύτερες και από 3r και μεγαλύτερες. Ακολουθεί και μια τρίτη Λίστα με τις δραστηριότητες από 2 r και μεγαλύτερες δραστηριότητες στην Κρήτη που ανησύχησαν πολύ κόσμο. Για αυτές τις δραστηριότητες θα ακολουθήσει και άλλο σχόλιο.

http://johnbardopoulos.blogspot.gr/2016/03/2014-feb-1416-confirmed-location-up-to.html

John Bardopoulos είπε...

2016 March 29 Confirmed still waiting for ... Σε παλιοτερη αναρτηση ειχα σημειωση

http://johnbardopoulos.blogspot.gr/2016/03/2016-march-29-confirmed-still-waiting.html