Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ

Αποκαλυπτικός όσο και κατατοπιστικός όπως πάντα ο Ανδρέας Αναγνωστάκης συνήγορος υπεράσπισης του δήμου σχετικά με την διένεξη που έχει προκύψει "ποιανού είναι το
ακρωτήρι της Γραμβούσας". Σε επιστολή που δημοσίευσε στα Χαν. Νέα χθες, σχετικά με το δικαστήριο που κέρδισε η πρώην δήμαρχος κ. Εφρ.Σκουλάκη και ο δήμος Κισάμου, εξήγησε γιατί ανήκει η κυριότητα του ακρωτηρίου στο Δήμος μας και συγχρόνως μας έδειξε οτι πολλές μάχες χάνουμε ... από άγνοια.

Απόδειξε οτι με τον νόμο 4108/1929 το δημόσιο παραχώρησε όλη την κυριότητα του ακρωτηρίου Γραμβούσας στην πρώην κοινότητα Γραμβούσης, και είναι λανθασμένο αυτό που υποστηρίζει το κράτος ... οτι με τον παραπάνω νόμο έδωσε μόνο την νομή της έκτασης άρα η κυριότητα του ανήκει.
Με την απόφαση αυτή εκτός οτι μας φεύγει ο φόβος της αρπαγής της ομορφότερης περιοχής του νομού μας από τους τοκογλύφους δανειστές μας, μάθαμε ακόμα οτι το ακρωτήρι μας ανήκει.....προς το παρόν!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: