Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Μπατσαρισάκης
Ως γνωστό πλέον σε όλους η ελληνική οικονομία είναι νεκρή για πολλούς λόγους που καταλογίζονται αποκλειστικά στους πολιτικούς χειρισμούς αλλά και στην πολιτική ανικανότητα που κατατρέχει την πολιτική ζωή εδώ και δεκαετίες.
Μόνο με ριζοσπαστικές προτάσεις και λύσεις ίσως θα μπορούσε να την επανεκκινήσει, όπως:
1) Να δοθεί άμεσα φορολογική ενημερότητα σε όλους για 6 μήνες ή έναν χρόνο, με την προϋπόθεση ότι δε θα γίνει χρήση δόλια (μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων κ.λ.π).
Άμεσο αποτέλεσμα της φορολογικής ενημερότητας θα είναι η εισροή πολλών δισεκατομμυρίων στα ταμεία του κράτους από τα συμβόλαια που θα γίνουν και ως τώρα λιμνάζουν. Θα υπάρξει υλοποίηση πολλών παγωμένων συμβάσεων και γενικότερα θα γίνει μεγάλη μόχλευση της οικονομίας από τις σταυροειδείς ενέργειες.
2) Παύση της ποινικής δίωξης για χρέη προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για ένα χρόνο ούτως ώστε να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια.
3) Ρύθμιση των χρεών του Δημοσίου για 200 και πλέον δόσεις, σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, με στόχο την είσπραξη.
4) Άμεσο σταμάτημα της φοροκαταιγίδας ‘‘ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ’’ σήμερα τα ληξιπρόθεσμα 72 δις με προοπτική καθέτου απογείωσης των στα 100 δις. 
- ποινικοποίηση αυτών που λαμβάνουν αποφάσεις εσωτερικά αλλά και διεθνώς, σε περίπτωση (που είναι βέβαιο) αύξησης των ληξιπροθέσμων.
5) Μπόνους σε αυτούς που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
6) Να γίνεται δεκτό οποιοδήποτε ποσό έναντι ...
...των οφειλών και στα δημόσια και στα ασφαλιστικά ταμεία με ευεργετικές συνέπειες και όχι με την λογική της μαύρης τρύπας. 
7) Δραστική μείωση του Φ.Π.Α οριζόντια στο 17% άμεσα για ένα χρόνο και ταυτόχρονη άμεση είσπραξη του είτε πρωτογενώς, είτε εντός εβδομάδας το αργότερο με διάφορους τεχνικούς τρόπους, όπως π.χ. κατάθεση στην τράπεζα κάθε Παρασκευή με γνώμονα την προηγούμενη είσπραξη και εκκαθάριση τελική από τους λογιστές κάθε μήνα ή δίμηνο.
Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να μην οδηγούνται τα ποσά του Φ.Π.Α σε άλλες ανάγκες κατά τη διάρκεια του χρόνου απόδοσης, με αποτέλεσμα την ανάσχεση των ληξιπροθέσμων.
8) Να απεξαρτηθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των ΕΣΠΑ από την ανύπαρκτη τραπεζική χρηματοδότηση, με την θέσπιση αυστηρών κριτηρίων χρηματοδότησης- επιδότησης. 
9) Για την πάταξη της φοροδιαφυγής χρειάζεται άμεσα νομοθέτημα που να ζητά κάλυψη τουλάχιστον του 90% των εισοδημάτων που δηλώνονται με αποδείξεις, ούτως ώστε να απαιτούν όλοι από όλους αποδείξεις και έτσι θα παταχθεί σημαντικό μέρος της φοροδιαφυγής.
10) Άμεσο ξεκαθάρισμα των νεκρών επιχειρήσεων με σαρωτικό κλείσιμο βιβλίων αυτών των επιχειρήσεων ούτως ώστε η οικονομία να επανεκινήσει.
11) Να απαιτηθούν κονδύλια για επιδότηση των ανέργων γενικά σε όλους και ιδιαίτερα για τους νέους, με τη μορφή κουπονιού, ούτως ώστε να εργάζονται επιδοτούμενοι αφενός μεν και αφετέρου οι εργοδότες να έχουν φτηνότερο εργατικό κόστος, αφού θα καταβάλουν στην ουσία μισό μισθό και με αυστηρή προϋπόθεση να μην απολύουν ήδη εργαζόμενους.
12) Για τα κόκκινα δάνεια που είναι το σημαντικότερο πρόβλημα και η εξέλιξη του τείνει να γίνει τραγική αν δεν δοθούν ριζοσπαστικές λύσεις και όχι μπαλώματα. 
Η λύση στην περίπτωση αυτή είναι οπωσδήποτε επιμήκυνση όλων των δανείων με άξονα το λιγότερο 50 έτη από τώρα με παράλληλη διαγραφή των τόκων υπερημερίας. 
Να δοθεί περίοδος χάριτος τουλάχιστον δώδεκα μηνών σε ενήμερη κατάσταση και για τους άνεργους μέχρι να βρουν δουλειά, με ταυτόχρονη αναστολή των πλειστηριασμών από τραπεζικά χρέη για πέντε χρόνια.
Όλα τα παραπάνω μέτρα δεν έχουν κόστος με δεδομένο ότι το χρέος είναι θεσμικό και όχι προς ιδιώτες.
Με ριζοσπαστικά μέτρα θα γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας και όχι με αστυνομικά και τιμωρητικά και πρέπει να γίνει κατανοητό τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: