Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΙΣΑΜΟΣ

Ο Δήμος Κισάμου διοργάνωσε μια ανοικτή συζήτηση την Παρασκευή στο δημαρχείο Κισάμου με θέμα την αστυνόμευση στον δήμο και ιδιαίτερα στην πόλη της Κισάμου. Ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολύ και πολλούς ιδιαίτερα με αυτά που συμβαίνουν εντός της πόλης.
Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση ..αν και έγινε σε τελείως λάθος εποχή ως προς τα της πόλης.
- Είναι γνωστό πότε χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση η πόλη, όπως και πότε χρειάζεται περισσότερο τον "βλεπέ" στα γύρω χωριά. Η πόλη θέλει αστυνόμευση το καλοκαίρι - όχι οτι δεν χρειάζεται και τον χειμώνα- αλλά όλοι ξέρουμε τι συνέβαινε τα ζεστά βραδάκια εντός της πόλης. Γκαν -πρι, κόντρες και ξέφρενα αυτο-κυνηγητά..... και εδώ έρχεται το μέγα ερώτημα μου, μιας και η ηγεσία της αστυνομίας είπε ναι στην καλύτερη αστυνόμευση. 
Ποια αστυνόμευση όμως αγαπητοί μου; Την ημερήσια που έρχονται 2-3 μηχανές την στήνουν σε μια γωνία και γράφουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες επειδή δεν φορούν κράνος; Ποια αστυνόμευση όταν εντός της πόλης γίνεται το έλα να δεις με τα παρκαρίσματα; Ποια αστυνόμευση όταν είναι γνωστό σε όλους οτι τα βράδια ένας αστυνομικός υπάρχει και πολύς μας;
Έχω την εντύπωση οτι η αστυνόμευση που (θέλετε) γίνεται περισσότερο για να εισπράξουμε και λιγότερο για να συνετίσουμε. Μπορεί και να κάνω λάθος δεν ξέρω, αλλά έτσι μου μοιάζει εμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: