Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ....ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

Δημοτικό συμβούλιο Κισάμου και πρώτο θέμα το στάδιο Κισάμου...με μπερδεμένους τους εκπροσώπους μας που δεν καταλαβαίνουν δυστυχώς το θέμα.... 
Φυσικά και η κάθε παρέμβαση δεν σημαίνει οτι είναι υπόδειξη, αλλά όταν 30 σύμβουλοι προσπαθούν να αποδείξουν οτι αυτοί είναι καλύτεροι από τους άλλους.. τότε δεν υπάρχει λόγος να κουβεντιάζουν.. και μάλλον χρειάζονται που και που μια υπόδειξη.
Το δημοτικό στάδιο δεν υπάρχει σχεδόν για κανένα, δεν υπάρχει στην σκέψη τους, δεν υπάρχει στα όνειρα τους, δεν υπάρχει ούτε σαν υποχρέωση για τους νεώτερους .. για τα παιδιά τους, για τα εγγόνια τους. 
Η κουβέντα μοιάζει με το παιχνιδάκι που παίζαμε μικροί ... αφού εσύ δεν έκανες τίποτα, γιατί να κάνω εγώ και ούτω κάθε εξής, ένα σκορποχώρι που δυστυχώς φέρνει απογοήτευση.
Έχει σημασία ποιος φέρνει το θέμα στο συμβούλιο; Είναι αυτός λόγος να γίνει ολάκερος καυγάς... και αν δε το φέρει η αντιπολίτευση ποιος θα το φέρει δηλαδή, όταν είναι γνωστό οτι η νυν δημοτική αρχή έχει δυσκολίες επί του θέματος; Και ένα τέτοιο θέμα θέλει υπογραφές; Αυτό μόνο που θα ερχόταν σαν "είδηση" θα έπρεπε να ήταν μοναδικό λόγω της σπουδαιότητας του... οτι το γήπεδο Θρουλά.
Και μια φασαρία μπρος στα παιδιά του ΑΟΚ του Κισαμικού, των πατεράδων τους, με αποκλειστικές προσωπικές επιθέσεις, δίχως να βγάζουν νόημα οι κουβέντες τους, λες και ο κάθε πολίτης που τους ακούει ξέρει τι έγινε πριν 4 χρόνια, πριν 14 χρόνια, πριν 44 χρόνια.
Και το αποκορύφωμα...να δρομολογήσουμε τι θέλουμε ένα νέο στάδιο ή το παλιό είπαν.....και καλά ποιος θα πάρει μια τέτοια απόφαση; Καλά ποιος είναι αυτός που ξέρει με σιγουριά οτι αν παραμελήσουμε το παλιό θα μας δώσουν τα χρήματα για ένα νέο; Ποιος; 
Δυστυχώς δεν υπάρχει πλάνο, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει ούτε όνειρο.. μια προσπάθεια υπάρχει που δεν φέρνει αποτέλεσμα.
.....και μάλιστα τα περισσότερα αυτιά είναι κλειστά.
Εγώ πάντως θα αγωνίζομαι για να υπάρχει το παλιό και να φτιαχτεί ένα καινούργιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: