Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Α' ΦΑΣΗ ......ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ

Η αλήθεια είναι οτι μου πήρε κάμποσο καιρό να διαβάσω την Α' φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Κισάμου, αλλά τελικά τα κατάφερα. Ενδιαφέρον αν και είμαστε ακόμα στην αρχή μιας και ακολουθεί η δεύτερη φάση και η τρίτη που είναι και η οριστική, όπου θα διαμορφωθεί και θα αποσταλεί μετά από συμμετοχικές διαδικασίες όλων των φορέων, προς θεσμοθέτηση, η τελική στην Αποκεντρωμένη διοίκηση. 
Αφού την διάβασα λοιπόν βλέπω στην Δ' ενότητα που αναφέρεται στην αξιολόγηση δεδομένων της υπάρχουσας κατάστασης και συγκεκριμένα στην 3 παράγραφο "Βασικά προγραμματικά μεγέθη" που αναφέρεται στην εκπαίδευση- τον αθλητισμό και τον πολιτισμό τα εξής: (Αυτολεξεί)
-"Οι υφιστάμενες υλοποιημένες και θεσμοθετημένες υποδομές καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες του ενιαίου δήμου".
Να κλάψω ή να γελάσω τώρα.... αλλά σίγουρα θα κοιμηθώ καλά, μιας και οι αρμόδιοι ξέρουν οτι οι ανάγκες μας καλύπτονται από ήδη υπάρχοντα σχολεία και αθλητικούς χώρους.
Θα μου πείτε τώρα μα είναι η πρώτη φάση και ΘΑ την διορθώσουμε με την δημόσια διαβούλευση που ΘΑ ακολουθήσει..σωστά.  Γιατί όμως δεν τα συμπεριέλαβαν από την αρχή ρωτάω εγώ...που είναι το νέο Λύκειο, που είναι το νέο δημοτικό σχολείο, που είναι το ΤΕΙ που υποσχεθήκατε, ..που είναι το νέο στάδιο, που είναι το κολυμβητήριο, που είναι τα 5Χ5, που είναι το κλειστό γυμναστήριο...
Ξέρω ΘΑ τα βάλουμε στο τέλος σαν τσόντα όπως κάνουμε τόσα και τόσα χρόνια..... και εκεί ΘΑ μείνουν σαν υπόσχεση.
Βέβαια το κουφό που με προβλημάτισε είναι οτι οι ανάγκες μας καλύπτονται από τα υπάρχοντα... οπότε σκέφτηκα γιατί να βάλουμε ή να φτιάξουμε καινούργια, δεν είναι καλύτερα αυτά τα λεφτά να πάνε σε κανένα αγροτικό δρόμο ή καμιά πρόχειρη μελέτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: