Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ

Η Μαρία, η γιατρός του Έλους, έτσι μ' αρέσει να την λέω, λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσε να βρίσκεται εδώ όπως ήθελαν οι Παύλος Eckert, Brigitte Gershgrasser, Dorothee Epple & Dieter Epple, όμως έστειλε το δικό της μήνυμα σε αυτούς μέσα από την προσωπική της σελίδα, για την δωρεά των 6000Ε προς το δήμο μας.!
- Πάει ένας χρόνος τώρα από την ημέρα που συναντήθηκα τυχαία, στο φαρμακείο του Άρη Σκουλάκη στη Κίσαμο, με τον Pavlo Eckert. 
Τότε με τη συζήτησή μας είχε δακρύσει... 
Δε μπορούσε όμως να με προϊδεάσει γι' αυτό που ετοιμαζόταν να πράξει. 
Το τηλεφώνημα με το οποίο με ενημέρωνε πως μάζεψε ανθρώπους από την Γερμανία οι οποίοι μάζεψαν ένα ποσό για να το διαθέσουν για τη πατρίδα μου και η πρόσκλησή του να παρίσταμαι τη μέρα της χορηγίας, ως η κινητήριος δύναμη αυτού του γεφυρώματος των δύο λαών, με άφησαν χωρίς ανάσα. 
Το μήνυμα που πρέπει να πάρει ο καθένας από εμάς είναι πως,... οι πολιτικοί κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς πρέπει να κάνουμε τη δική μας...
Ώρες καλές σ' αυτούς τους ανθρώπους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: