Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργανώνει τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 45 πόλεις της Ελλάδας!
Για τα Χανιά τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η ομάδα
“ΧΑΝΙΑ : Φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού”    (https://www.facebook.com/groups/chaniathilasmos/)
και σας προσκαλεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ., στο Δημοτικό Κήπο, σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!
Σε αυτή τη γιορτή μας δίνεται η ευκαιρία μητέρες - μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα....
.... υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.
Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.
Η εκδήλωση έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορούν να απασχοληθούν οι μικροί μας φίλοι από τις 11:00 π.μ. έως και τις 2:00 μ.μ. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά! Τέλος, θα υπάρχουν δωράκια και εκπλήξεις για όλους όσους παρευρεθούν στην εκδήλωση!!!
Εμείς οι γυναίκες - μητέρες συμφωνήσαμε με ένα προφορικό ηθικό «συμβόλαιο» να στηρίζουμε η μια την άλλη, να μοιραζόμαστε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα προβλήματά μας, να διαδώσουμε την πληροφορία, καθώς και να δείξουμε στις υπόλοιπες γυναίκες, τον τρόπο να αναζητούν τη γνώση και τη σωστή ενημέρωση, να διεκδικούν και να προσφέρουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και τις ίδιες.  Το 2012, δημιουργήσαμε την ομάδα ΧΑΝΙΑ : Φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού, που στόχο έχει την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό. Δεν είμαστε επαγγελματίες υγείας, απλώς μοιραζόμαστε καλοπροαίρετα τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει και συνεχίζουμε να αποκτούμε, μέσα από το ταξίδι της μητρότητας. Η προσφορά των μελών είναι εθελοντική.
Στην ομάδα μας, η οποία απαριθμεί πλέον πάνω από 1800 μέλη, υπάρχουν έμπειρες θηλάζουσες γυναίκες, και είναι στη διάθεση των μαμάδων αυτών, που μέσω της ανταλλαγής εμπειριών, θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού, για την υγιή ανάπτυξη του μωρού τους, κι έχουν ενστερνιστεί πλήρως την άποψη ότι ένα νεογέννητο μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: Ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή από το στήθος της και ασφάλεια από την παρουσία της και με το θηλασμό μπορεί να καλύψει και τα τρία!
* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις της με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εξαπλωθεί το  μήνυμα «Θηλασμός και εργασία : ΜΠΟΡΕΙ να δουλέψει».
Πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ: https://www.facebook.com/events/816428575121303/
Βρείτε τα σημεία συνάντησης και στις 45 πόλεις, εδώ: https://www.facebook.com/thilazo
Οι διοργανώτριες και  διαχειρίστριες της ομάδας
ΧΑΝΙΑ: Φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού
Αγίου Χρυσάνθη
Βροντάκη Βίκυ
Κακαβελάκη Χρηστάλλα
Κατράνη Κατερίνα
Λιγκουνάκη Κατερίνα
Μαραβελάκη Νάνσυ
Φιωτάκη Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: