Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Σε δημοσίευμα του spiegel αποκαλύπτεται μέρος της συνέντευξης τύπου Μέρκελ, Σαρκοζή όπου αναφέρει την πρόθεση τους να φτιάξουν ένα λογαριασμό που να συγκεντρώνονται όλα τα έσοδα τις Ελλάδας και να τον διαχειρίζονται αυτοί ….
Διαβάστε :
Από το γερμανικό Spiegel
Beide Politiker forderten ein Sonderkonto, auf das künftig alle griechischen Staatseinnahmen eingezahlt werden. Mit dem Konto wollen sie sicherstellen, dass Griechenland seine ausländischen Schulden bedient. Faktisch würde damit der Schuldentilgung Vorrang vor allen anderen Ausgaben haben - und zumindest so ein Teil der Einnahmen dem Zugriff der griechischen Regierung entzogen.
"Wir schlagen vor, dass die staatlichen Einnahmen in einen Sonderfonds gehen und blockiert werden, um die Schulden abzubauen", sagte Sarkozy. Merkel ergänzte: "Ich unterstütze die Idee, dass man die notwendigen Zinszahlungen für die Schulden auf ein Extrakonto legt." Damit sei dann gesichert, dass Athen dieses Geld "auch beständig bereitstellt".
Wer dieses Sperrkonto verwalten soll, war zunächst nicht klar. Bundesfinanzminister Wolfgang Schäuble und der Internationale Währungsfonds (IWF) hatten die Idee des "Vorrangs für den Schuldendienst" zuvor vorgeschlagen. Deitschland war mit der Idee gescheitert, einen Sparkommissar in Athen einzusetzen - das ging selbst Frankreich zu weit.
Ακολουθεί σε ελεύθερη μετάφραση μέρος της συνέντευξης:
Και οι δύο πολιτικοί έκαναν έκκληση για έναν ειδικό λογαριασμό ο οποίος θα έχει τα έσοδα της κυβέρνησης. Με τον λογαριασμό αυτό θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα τακτοποιήσει το εξωτερικό της χρέος. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλα τα έσοδα της Ελλάδος θα πηγαίνουν για την εξυπηρέτηση του χρέους, συνεπώς το χρέος θα υπερισχύει έναντι όλων των άλλων θεμάτων - και έτσι με αυτόν τον τρόπο στερούν την πρόσβαση στην ελληνική κυβέρνηση σε τουλάχιστον ένα μέρος των εσόδων της.
«Προτείνουμε τα έσοδα του (Ελληνικού) κράτους να πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο το οποίο θα μπορεί να ξεμπλοκάρει τη μείωση του χρέους», δήλωσε ο Σαρκοζί. 
Η Μέρκελ πρόσθεσε: «Στηρίζω την ιδέα γιατί θα θέσει τις απαιτούμενες πληρωμές τόκων επί του χρέους σε ασφαλή λογαριασμό. Αυτό ακριβώς είναι που στη συνέχεια θα ασφαλίσει και τα χρήματα παρέχοντας έτσι αντίσταση στις αγορές".
Ποιος θα διαχειριστεί αυτό το λογαριασμό μεσ-εγγύησης δεν ήταν αμέσως σαφές. Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είχαν πάντως την ιδέα της "υπεροχής της εξυπηρέτησης του χρέους" που είχε προταθεί παλαιότερα. 
Και ενώ η ιδέα της ίδιας της Γερμανίας για τον ορισμό ενός Επιτρόπου στην οικονομία της Αθήνας απέτυχε, εως και η Γαλλία πηγαίνει ακόμη μακρύτερα.
Πηγή: RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια: